Akar'dan Taş Mektep'e Ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Taş Mektep'te öğrenciler ile bir araya geldi.

GÜNCEL - 12-05-2023 14:13

Hulusi Akar, Kayseri Lisesi'nde öğrenci, öğretmen ve protokole hitap etti. Bakan Akar’a, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse de eşlik etti.

Kayseri Lisesi'nin Fen lisesi olacağı müjdesini geçen günlerde veren Bakan Akar burada yaptığı konuşmada, "Ülkeler, devletler kurumlarla yaşıyor. Kurumları bizim muhafaza etmemiz korumamız lazım. Çiçek gibi tutmamamız lazım. Geliştirmek lazım. Onları titizlikle koruyup, kollamamız lazım. Bizlerde bizden öncekilerin yaptıklarının üzerine bir şey koymamız lazım. Bu şanlı tarihe vatan millet sevgisiyle, yapılacak bilimsel çalışmalarla birşeyler yapmamız lazım” dedi.

Tarihten ibret ve ilham alınması gerektiğini vurgulayan Bakan Akar, tarihe sahip çıkılması ve katkı sağlanması gerektiğini ifade etti.

Geleceğin teminatının gençler olduğunu belirten Akar, “Sizler donanımlı olduğunuz takdirde bizim geleceğimiz daha güvende olur. 85 milyonun da sizden beklentisi budur. Tarihimizin, gelecek nesillerimizin sizden beklentisi bu. Bu konuda biz sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz. Unutmayın, en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarıda bu güvene layık olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri