Demirtaş, 7.0 ve üzeri deprem üretmek lazım?

Deprem gündemini koruyor... Bazı Yer Bilimciler takipçi kasmaya mı çalışıyor... Dr. Ramazan Demirtaş, gündemi değerlendirdi ve vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor...

GÜNCEL - 12-05-2023 14:17

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 2 büyük deprem halen gündemini koruyor.

Deprem Uzmanları bilimsel açıklamalarla vatandaşları bilgilendirirken, Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, öyle bir iddia ortaya koydu ki, yine gündemi belirledi. Yaptığı bilimsel açıklamalarla bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi amaç bilen Demirtaş, depremi bahane ederek, takipçi kazanmak ve gündemde kalmak için paylaşım yapanların olduğunu ileri sürdü.

Hemen hemen her açıklamasında bilimsel verilere danayarak bilgi veren Demirtaş, "Takipçi sayısını birkaç milyona çıkartmak ve gündemde kalmak için, her gün hangi fayları hareket ettirip, 7.0 ve üzeri #deprem üretmek lazım? ve bilimden ne kadar uzaklaşmak gerekir?" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, bazı yer bilimcilere göndermede bulunarak, "Uzmanlık alanı/doktora konusu deprem (fay-yapısal jeoloji-aktif tektonik-paleosismoloji, segmantasyon, deprem tehlike parametreleri) olmayan özellikle akademik yerbilimcilerin FAY(LAR)ı "ÖCÜ" olarak göstermeleri, faylardan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor." diyerek, olaya farklı bir boyut kazandırdı.

Kayseri hakkında da bir çok bisimsel açıklamalarda bulunarak, vatandaşın gönlüne su serpen Demirtaş, geçtiğimiz haftalarda da Türkiye'de olan her depremin Kayseri'ye bağlanmasının yanlış bir tutum olduğunu belirterek, düşündüren bir paylaşım yapmıştı.

Günün Diğer Haberleri