Ticaret Yasağı Oylum Bisküvileri'ni teğet mi geçti?

Kayseri'den İsrail'e binlerce kutu bisküvi gönderen Oylum Bisküvi Fabrikası, ''İsrail ile ticareti kesme kararı'' sonrasında ne yaptı? İsrail halkı için özel olarak üretilen bisküvilere ne oldu?

GÜNCEL - 08-05-2024 01:16

Filistin'e yönelik saldırılarının son bulmamasıyla birlikte alınan ''İsrail ile ticareti kesme kararı'' sonrasında gözler Kayseri'den gönderilen bisküvilerin akıbetine çevrildi. İsrailli din adamları tarafından denetlenerek, özel  olarak hazırlanan bisküvilere ne olduğu merak konusu.

TİCARET YASAĞI OYLUM'A ETKİ ETTİ Mİ?:
Oylum Bisküvi Fabrikası tarafından, ihraç edilmek üzere hazırlanan ve gönderilmek için beklenen binlerce kutu bisküvinin, hükümetin aldığı ''İsrail ile ticareti kesme kararı'' sonrasında ne olduğuyla ilgili belirsizlik ortadan kalkmaya başladı. İsrailli din adamları tarafından bizzat denetlenerek hazırlanan ve Yahudi halkına gönderilen Oylum Büsküvileri'nin sahibi Yılmaz Büyüknalbant'ın, daha önceden anlaşması yapılan ve onayı alınan kutuları gönderdiği iddiası gündeme geldi. Alınan ticaret kesme kararı öncesinde anlaşması yapılan bisküvilerin İsrail'e gönderilip gönderilmediği ise şimdilik akıllarda soru işareti olarak kaldı.

BÜYÜKNALBANT'IN SÖZLERİ UNUTULMADI:
Daha önce İsrail'e bisküvi gönderdiği haberlerinin çıkmasının ardından sert açıklamalarda bulunan Oylum Bisküvileri'nin sahibi Yılmaz Büyüknalbant'ın şimdilerde nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. Söylediği sözleri hafızalardan hala silinmeden tazeliğini koruyan Büyüknalbant, ''Müslümanlardan daha titizler. Ürünlerinin kendi istedikleri gibi üretilmesini istiyorlar. Bu yüzden de görevlendirilen bir kişi fabrikaya geliyor. Bu doğal bir olay'' ifadesini kullanmıştı. Ayrıca, ''Teşekkür etmeniz lazım. Gavurun Dolarını Türkiye'ye getiriyorum. Türk ekonomisine katkı sağlıyorum'' sözleriyle de kendisini eleştirenlere cevap veren Yılmaz Büyüknalbant ''Silah satıyorsak mermi satıyorsak gelin hesabını sorun. Bizlerin ihracatı gıda üzerine. Ticaret Bakanımızın da bu konudaki yorumları ortada'' demiş ve kendince tartışmaya noktayı koymuştu.

Günün Diğer Haberleri