Üniversite Tanıtım Fuarları Kayseri’den başladı

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen ve gençlerin geleceklerini planlama sürecinde önemli rol oynayan Üniversite Tanıtım Fuarları Kayseri’den başladı.

EĞİTİM - 06-05-2024 16:19

İlk ayağı Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirilen, 7 - 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında Amasya, Erzincan, Elazığ, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde bulunan üniversitelerin katılımıyla 10 ilde daha düzenlenecek fuarın açılış programına; Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun başta olmak üzere, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve ERÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Narin katıldı.

Üniversite adayı öğrencilerin üniversiteler, bölümler, meslekler, üniversite yaşamı, üniversitelerin sunduğu imkânlar ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirildiği fuar kapsamında AGÜ Sergi Salonu’na gelen çok sayıda lise öğrencisi; hem Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteleri tanıma fırsatı buldu, hem de katılımcı üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek hayalindeki üniversite ve meslek hakkında detaylı bilgi edindi.

Stant görevlileri ve akademisyenler de açılan stantlarda, öğrencilere gelecek planlamaları konusunda rehberlik etti.

YOĞUN KATILIM
Yoğun katılım ile bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım Fuarları’na Kayseri’de ilk olarak Kayseri Üniversitesi’nin, geçen yıl Erciyes Üniversitesi’nin, bu yıl ise Abdullah Gül Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığını belirten Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Anadolu Üniversiteler Birliği olarak toplam 15 üniversiteyiz. 11 ilimizde devam edecek bir program. 11 ilde yapılacak bu fuarın birincisine Kayseri’de start vermiş oluyoruz” dedi.

Dönem başkanı olarak böylesine değerli paydaşlar, birbirinden kıymetli üniversite rektörleri ve yöneticileri ile iş birliği içerisinde olmasının kendisinin faaliyetini kolaylaştırdığını ve işlerini oldukça rahatlattığını ifade eden Prof. Dr. Fatih Altun, “Bu birliktelik gerçekten çok önemli. Çünkü bizim üniversiteler olarak eğitim- öğretim faaliyetleri içerisinde öncelikli alanımız öğrencilerimizin yetiştirilmesidir. Ben bu manada üniversitelerin kendisini anlatabilmesi ve öğrencilere bu bilgiyi aktarabilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür fuarların öğrenciler üzerinde olumlu etkiler bırakacağı, özellikle meslek seçiminde, kariyer planlaması sürecinde öğrencilere katkı sağlayacağı görüşündeyim” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’a da bu süreçteki fedakâr yaklaşımları, fuara olan katkıları ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.


İLKİ ABDULLAH GÜN ÜNİVERTESİ'NDE

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ise tanıtım fuarlarının ilkini Abdullah Gül Üniversitesi’nde açılışını da yaparak başlatmış olduklarını belirterek, “Çok verimli ve amacına hizmet eden bu tanıtım fuarlarının önemi üniversite adaylarını üniversiteler ile bir araya getirmek. Öğrencileri doğru bilgiyle donatmak önemli ama bana göre daha da önemlisi yalnızca İstanbul ve Ankara’da değil, Anadolu’da da Anadolu Üniversiteler Birliği’nin temsil ettiği illerde de son derece kaliteli ve nitelikli üniversitelerimizin en iyi şekilde eğitim verip gençlerimizi iş hayatına hazırlamak ve profesyonel hayatla buluşturma niteliklerini ortaya koymak. Bu buluşmayı sağlamak önemli. Bu fuarla bu amacı yerine getiriyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Fatih Altun; davetliler ve öğrenciler ile birlikte stantları gezdi.

Günün Diğer Haberleri