Yahyalı ERVA Spor Okulu Açıldı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.

GÜNCEL - 08-05-2024 16:46

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Yahyalı ilçesine giden Vali Gökmen Çiçek’in ilk durağı Yahyalı Kaymakamlığı oldu. Vali Yardımcısı Şenol Esmer, İl Jandarma Komutanı Tugğ.Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya,Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Çiçek, ilçenin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Mehmet Kaya’dan bilgiler aldı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, Yahyalı Belediyesini ziyaret ederek, ilçenin genel durumu, altyapı ve üst yapı çalışmaları ile belediyenin sorumluluk sahasına giren alanlarda yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında Belediye Başkanı Esat Öztürk’ten bilgiler aldı.
Vali Gökmen Çiçek ayrıca, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden seçilen Başkan Esat Öztürk’ü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Belediye ziyaretinin ardından Gökmen Çiçek, Yahyalı Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, tedavi gören hastalara ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti ve hastane yönetiminden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

YAHYALI'DA ERVA SPOR OKULU AÇILDI 
Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” sloganıyla başlatılan ve mahallelere açılan spor kulüpleri ilçelerde de açılmaya başladı. Bünyan’da açılan BŞO ERVA Spor Kulübünden sonra Yahyalı’da daYahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan Yahyalı ERVA Spor Okulu’nun açılışı yapıldı.
Açılışa, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Tugğ.Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Çiçek, “ERVA projesi, Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Birliktelik ve beraberlik ortaya çok güzel şeyler çıkartıyor. İl Müdürlerimiz, yerel idaremiz ve STK’larımız el ele verince bir yıl gibi bir sürede hem Değerler Eğitim Merkezi'ni oluşturduk hem de her mahalleye spor okulu açacağız diye iddialı bir cümle ile başlayıp şu ana kadar otuz sayısına ulaştık. Yahyalı Kaymakamımız Mehmet Kaya’yı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Aslında sadece şehir merkezinde olan mahallelerde yapmak için yola çıkmıştık ancak ilçelerden çok büyük bir talep ve destek geldi. Yahyalı zaten sporda başarılı. Yahyalı’da ERVA’nın olmaması bir eksiklik olur diye düşündük. Bütün STK’larımız sahip çıktı projeye. Kayseri’de ki kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, belediyelerimiz, gençlerimizin çağrısını karşılıksız bırakmadılar. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Yahyalı ERVA Spor Okulu’nun açılışı Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU
Açılışın ardından Gökmen Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte, Yahyalı Ali Elmacı Ortaokulu’nda öğrencilerle ve Yahyalı Erva Spor Okulları Çim Hokeyi Antrenman Sahası'nda sporcularla bir araya geldi. Ziyaretlerine devam eden Çiçek, sırasıyla Yahyalı İlçe Jandarma Komutanlığı, Yahyalı Fakı Dayı Kur'an Kursu, Yahyalı İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
Gittiği her ilçede bulunan şehit ailelerini ziyaret eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyalı ilçesinde de Şehit Komiser Yardımcısı Âdem İlkkılıç'ın ailesini ziyaret etti. Aileyle bir süre görüşen Vali Çiçek, “Devlet olarak bizler şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” dedi. Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, Yahyalı merkezde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinledikten sonra Kapuzbaşı Şelalelerini de ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı

Günün Diğer Haberleri