GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2023 13:20

20 Milyonluk Projede Sona Gelindi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sivas Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı'nı birbirine bağlayan yol çalışmalarında sona gelindi.

20 Milyonluk Projede Sona Gelindi

Sivas Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı'nı birbirine bağlayan yolda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve güvenli ulaşım standartlarını yükselmek için yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde 20 milyon TL maliyetli yol çalışmasında, önemli altyapı çalışmaları tamamlandı.

Yıldızevler Mahallesi sınırları içerisinde, Sivas Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı’nı birbirine bağlayan yolda içme suyu hattı, yağmursuyu hattı, sızdırmalı yağmur suyu bacası ve yağmursuyu ızgarası gibi önemli altyapı çalışmaları tamamlandı. Asfalt çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu yaklaşık 1 km uzunluğundaki yolda, trafiğe açılmak üzere hazırlıklarda sona gelindi.

Sivas Bulvarı ile Kocasinan Bulvarı'nı birbirine bağlamak için yapılan 40 metre imar genişliğine sahip bölünmüş yol çalışmalarında 4 bin 200 ton asfalt kullanılırken güzergâh boyunca yaya yolları ve bisiklet yolları inşa edildi. Proje tamamlandığında toplamda 5 bin 400 metrekare yürüyüş yolu ve bin 800 metre bisiklet yolu da hizmete sunulacak.

Yol çalışmaları çerçevesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bölgenin altyapı ihtiyacını karşılamak üzere bin metre uzunluğunda içme suyu hattı, 900 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı, 14 adet sızdırmalı yağmur suyu bacası ve 30 adet yağmursuyu ızgarası döşendi. Proje güzergâhında planlanan 2 adet kavşak yapım çalışmaları devam ederken, bu kavşaklardan Kocasinan Bulvarı yönündeki kavşağın güney kesiminde asfaltlama çalışmaları tamamlandı. 20 milyon TL maliyetli yolun yapım çalışmaları çerçevesinde yolun güvenli ve konforlu kullanımına yönelik yatay ve düşey işaretlemeler, aydınlatma direkleri, sinyalizasyon sistemleri gibi tüm detaylar düşünüldü.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz