GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2023 10:33

Kanseri Yenen Spor Eğitmeninin Azmi

Spor eğitim uzmanı Ömer Demir, yaklaşık 5 yıl önce yaşadığı kanserle mücadele sürecinde, azmiyle yetiştirdiği sporculara örnek oldu.

Kanseri Yenen Spor Eğitmeninin Azmi


Kayseri'nin Bünyan ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğünde spor eğitim uzmanı olarak görev yapan Demir'e 2016 yılında kanser teşhis konuldu. İlçedeki çocuklarla basketbol antrenmanı sırasında hastalığını öğrenen Demir, kanseri yenip şampiyonluk hayallerini gerçekleştirmek için kendisine söz verdi. Yaklaşık 1 yıl süren ameliyat ve kemoterapi sürecinin ardından hastalığı yenmesi ile Ömer Demir yeniden öğrencileriyle buluştu.

Demir, hastalık sürecinde çocukların başarısı için hep hayal kurduğunu belirti. Kanserin kendisini hayallerinden uzaklaştıramadığını vurgulayan Demir şunları kaydetti: "Göreve başladıktan bir süre sonra, sosyal faaliyet olması ve sokaklardan uzak durmaları için çocuklarla basketbol takımı kurduk. O çocuklarla çeşitli turnuvalara katıldık. 2016 yılının haziran ayı gibi hastalık, kanser teşhisi konuldu. Yaklaşık bir yıl süren tedavi sürecim oldu. Geçmişte yaşadığım hastalık dönemini, daha sonra gelecek sportif başarıların temelinin atıldığı dönem olarak nitelendiriyorum. O dönem, çocukları ilkokulda seçip basketbol müsabakalarına katılmak gibi bir hayalim vardı ama nasip olmamıştı. Hastalık zamansız yakaladı."

Düşsen de vazgeçme sözlerini slogan haline getiren Ömer Demir, "Ameliyattan sonra buraya gelip kapının girişinden baktığımda gözlerim dolmuştu çünkü yapmak istediklerim vardı. Bunu gerçekleştirememekten ve içimde ukde kalmasından korkuyordum. Daha sonra hastalığı yendim. Hastalığı yendikten sonra da o zor süreçte vazgeçmemem, bizim takımımızın sloganı haline geldi. 'Düşsen de vazgeçme' sloganı türedi. Çocuklara, her zaman hayatlarında düşebileceklerini ama düştüklerinden bir fazla kalkmalarını öğüt veriyorum. İnşallah bu öğüdümü tutarlar" İfadesinde bulundu.

Ömer Demir, mesleğini severek yaptığının altını çizerek "Kendimi çocuklara adadım desem sanırım abartmamış olurum. Bize her gün pazartesi. Yani okul açıldığından beri sadece 3-4 gün dinlenmişiz. Bu işi bana parayla kimse yaptıramaz. Gönülden geldiği, içerisinde duygu olduğu için yapıyorum. Eğer eğitimciysek Anadolu'nun çok kıymetli evlatları için fedakarlık yapmanın zaruri görevimiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kanseri yendikten sonra yeniden çocuklarla basketbola yöneldiğini aktaran Demir, yaklaşık 55 öğrencisiyle Kayseri birinciliği ve Türkiye dördüncülüğü gibi dereceleri elde etmeyi başardığını belirti.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz