GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-01-2023 16:50

LÖSEV ‘Mutlu Et Projesi’ Kapsamında Destek Verecek

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelere 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekleyecek.

LÖSEV ‘Mutlu Et Projesi’ Kapsamında Destek Verecek

Kanser ile mücadele eden ailelere 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri için LÖSEV ‘Mutlu Et Projesi’ kapsamında destek verecek. Mutlu Et Projesi kapsamında bu yıl yüz bin aileye et yardımı yapılacak. Kurban Bayramı’nda yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde 81 ilde, yıl boyunca hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri desteğini ara vermeden sürdürüyor. 

Kayseri Erciyesevler Kapalı Semt Pazarında yapılan et ve et ürünleri yardımında LÖSEV ‘e kayıtlı hasta ve ailelerine et ve et ürünleri sunuldu. Hastalar ve aileler “LÖSEV sayesinde ne salgın, ne yoksulluk ne de hastalık belimizi bükemedi. LÖSEV ’e bağış yapan hayırseverlere biz de hayır dualarımızı sunuyoruz, Allah bağışlarını kabul etsin, Allah razı olsun” dedi.

LÖSEV Et desteğinden her yıl on binlerce hasta ve ailesi faydalanıyor. Hastalar vakumlu ambalajlarda taze et olarak ya da LÖSEV Et Kart ile büyük marketlerden, hijyenik koşullarda, kaliteli et ve et ürünlerine ulaşıyor. LÖSEV 2023 Kurban Bayramı’na kadar 81 ilde yaptığı dağıtımları aralıksız sürdürüyor.  Araştırmalar kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Yetersiz protein alımı; hastalığın iyileşmesini yavaşlatıyor ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini azalıyor. Kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı olduğu biliniyor.

Kanser hastası yetişkinlerde de ekonomik yoksunluğun çok kritik seviyede olduğunu tespit eden LÖSEV, Kurban Bayramı döneminde aldığı vekâleten kurban bağışları ve yıl içinde yapılan adak bağışlarını çocuk, yetişkin tüm kayıtlı hastalarına ulaştırmaya çalışıyor.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz