Kocasinan'a 60 Bin Fide Ekildi
Kocasinan'a 60 Bin Fide Ekildi
İçeriği Görüntüle

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, Melikgazi Belediyesi’nin Hunat Mahallesi Zenneci Sokak’taki parka Mustafa Tümgüç ismini vermesine ilişkin tartışmalara katıldı. Altun, Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na seslenerek, cadde ve park isimlerinde şehrin tarihî ve kültürel değerlerinin ön planda tutulması çağrısında bulundu.

Melikgazi Belediyesi, 25 Temmuz’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Özel Kalem Müdürü Mustafa Tümgüç’ün ismini Hunat Mahallesi Zenneci Sokak’taki parka verme kararı almıştı. Karar, Kayseri’de kamuya ait alanların isimlendirilmesi konusunda yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden Mustafa Tümgüç’ün adının parka verilmesini insani ve duygusal bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Ancak Altun, bu kararın şehrin ortak hafızası ve isimlendirme geleneği açısından da ele alınması gerektiğini savundu.
Erdal Altunn
ORTAK DEĞERLER ÖN PLANDA OLMALI:
Altun, daha önce Erciyes ve Seyyid Burhaneddin’in adını taşıyan caddelerin Mehmet Özhaseki’nin adıyla değiştirilmesini ve Mimar Sinan’ın adını taşıyan bulvarın başka bir isimle değiştirilmek istenmesini eleştirdi. Bu tür değişikliklerin küçük gibi görünse de Kayseri’nin tarihî ve kültürel hafızası açısından önemli sonuçlar doğurabileceğini belirten Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin, parklara ve caddelere kişisel yakınlıklarımızın değil; Türk-İslam medeniyetine, Kayseri’ye ve insanımıza karşılıksız hizmet etmiş büyük şahsiyetlerin isimlerini verelim. Şehrin hafızasını şahıslar üzerinden değil, değerlerimiz üzerinden yaşatalım.” Altun, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’ndan bu anlayışın öncülüğünü yapmasını beklediklerini de ifade etti.
Mustafa Tümgüç Parkı
KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINMIŞTI:
Öte yandan, tartışmalara konu olan parka Mustafa Tümgüç isminin verilmesi kararı, Melikgazi Belediyesi Meclisi’nde tüm siyasi partilere mensup meclis üyelerinin oybirliğiyle alınmıştı.

Muhabir: Yavuz Yıkılmaz