6 Kasım 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Erciyes Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu.
PROF. DR. KUDDUSİ ERKILIÇ KİMDİR?
Aslen Yozgatlı olan Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, tıp eğitimini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1983 yılında mezun olan Erkılıç, 1983-1985 yılları arasında Çorum SSK Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1985-1990 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayan Erkılıç, 1990-1992 yıllarında Yozgat Devlet Hastanesi’nde göz hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. Akademik kariyerine Erciyes Üniversitesi’nde devam eden Erkılıç, 1997 yılında doçent, 2003 yılında ise profesör unvanını aldı.
ERÜ’DE DAHA ÖNCE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ:
Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, akademik kariyerinin yanı sıra üniversite yönetiminde de çeşitli görevlerde bulundu. 1998-2004 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcılığı, 2004-2006 yılları arasında ise Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürüttü. Göz hastalıkları alanında akademik çalışmalarını sürdüren Erkılıç’ın AVESİS kayıtlarında 100 bilimsel yayını ve 7 projesi bulunuyor.
Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, yeni atamayla birlikte Erciyes Üniversitesi’nin rektörlük görevini üstlenerek üniversitede yeni bir dönemin başlangıcını yapacak.

