GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2023 10:29

2023 Vergi Affı Kararı Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yeni borç yapılandırma paketine ilişkin detayları açıkladı.

2023 Vergi Affı Kararı Açıklandı

Yeni borç yapılandırma paketi için düzenlenen Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararlar hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmeyen vergi, ceza ve faiz borçları tahsili yapılmayacağını söyledi.

Bir müjde de icralık borcu olan vatandaşlara vermek istediğini söyleyen Tayip Erdoğan, 2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenlemenin zaten yapıldığını belirti.

2 bin lirayı aşmayan borçların tahsil edilmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, "Şimdi de aynı uygulamayı, vergi dairelerimize vergi, ceza ve faiz gibi bütün başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz. Detaylarını Hazine ve Maliye Bakanlığımızın açıklayacağı bu uygulamanın vergi dairesine olan borcundan dolayı takibe maruz kalmayacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan düzenlemelerin temel amacının devletle vatandaşın küçük meblağlı meseleler için karşı karşıya gelmesinin önüne geçmek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin kaynakları, milletin zenginliği, devletin geliri arttıkça ortaya çıkan imkanı 85 milyonun tamamının huzuru ve refahı için kullanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjdelerden en büyüğü ‘bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Yapılandırma Kanunu’ konusundaki müjdesidir. Halkımızın ve ekonomimizin gereksinimlerini ve gelen talepleri dikkate alarak, kamuya olan yükümlülüklerin hafifletilmesi ve uzun vadeli taksitler şeklinde ödenebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği Kanun Teklifi hazırlığı tamamlandı. İnşallah en kısa sürede Meclisimizin gündemine alınarak yasalaşmasını bekliyoruz.”

Detayları paylaşılan yapılandırma paketinin 2 bin TL üzeri borçlarda uygulanması bekleniyor. 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçları (SGK ve BAĞ-KUR), adli ve idari para cezaları gibi borçlar için yapılandırma imkanı sunulacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanması planlanıyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz