EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-10-2022 09:33

3 EKİM 2022 GÜNCEL BİTCOİN NE KADAR ?

3 EKİM 2022 GÜNCEL BİTCOİN NE KADAR ?

Bitcoin tümüyle merkeziyetsiz bir dijital kripto paradır. Elinizde ya da banka hesabınızda tutabileceğiniz ABD dolarının aksine, Bitcoin’i kontrol eden merkezi bir otorite ya da merkezi hale getirilmiş bir ödeme sistemi bulunmuyor. Bitcoin bunun yerine, banka, merkez bankası veya ödeme merkezi gibi bir aracı kurum olmaksızın, dünyanın her yerinden insanların birbirine Bitcoin göndermesine ve almasına olanak tanıyan kişiler arası (P2P) bir ağ üzerinde çalışıyor.

Bugün CMC’de sıralanan binlerce kripto para birimi olsa da, Bitcoin dünyadaki ilk kripto paraydı. “Satoshi Nakamoto” takma adını kullanan bir kişi veya grup, 31 Ekim 2008 günü, bugünlerde dünyaca bilinen Bitcoin makalesini yayımladı.

Makalenin ilk satırında şu ifade yer alıyor: “Elektronik paranın tümüyle eşler arası çalışan versiyonu, online ödemelerin finansal bir kuruluş aracılığı olmaksızın bir taraftan diğerine direkt olarak gönderilmesine olanak tanır.”

ABD’nin menkul kıymetler alanında düzenleyici kuruluşu Securities and Exchange Commission (SEC), Bloomberg’e konuşan konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ABD’de Bitcoin vadeli kontratlarını içeren ilk Borsa yatırım fonunun ( ETF ) işlem görmeye başlamasına izin vermeye hazırlanıyor.​
Bu adım, kripto para sektörü için bir dönüm noktası olarak görülüyor.​
İsmini vermeyen kaynaklar, ABD’li regülatörün bu ürünlerin gelecek hafta işlem görmeye başlamasını muhtemelen engellemeyeceğini kaydettiler. Düzenleyici kuruluşun daha önce reddettiği Bitcoin ETF’lerinden farklı olarak, ProShares ve Invesco Ltd . tarafından verilen teklifler, vadeli kontratları baz alıyor ve SEC Başkanı Gary Gensler’in “önemli yatırımcı korumaları” sağladığını söylediği yatırım fonu kuralları dahilinde yapıldı.​

Teknik açıdan;​
Pozitif fiyat hareketini devam ettirdiği görülen majör kripto para bitcoinde, ana trendin dışında fiyatlamalar görülmekte. RSI seviyelerinde de bozulmaların görüldüğü bitcoin tarafında, fiyat-rsı uyumsuzluğu söz konusu. Geri çekilme ve düzeltme beklentisi bu seviyelerde baskın bir şekilde kendini hissettiriyor.
Serbest Piyasayı alt üst eden, günümüzde döviz dalganlanmaları mevcut. 
Peki bu durum Bitcoin içinde geçerli mi? 3 EKİM 2022 Güncel Bitcoin ne kadar?

1 Bitcoin = 356.409,04TRY

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz