GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2023 10:22   Güncelleme : 10-05-2023 11:05

Akar: Söz Dinleyen Değil Sözü Dinlenen Ülke Olacağız

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hulusi Akar Develi'de halka hitap etti.

Akar: Söz Dinleyen Değil Sözü Dinlenen Ülke Olacağız

Develi'de halka hitap eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yoğun ilgi gördü. “Artık Gabar’da teröristler yok, Gabar’da petrol var, zenginlik var. Bu milletimizin zenginliği bunun gaspına asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullanan Akar, büyük ve güçlü Türkiye’yi beraber inşa edeceklerini söyledi.

Mehmetçiğin, çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Hulusi Akar, “Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Irak’ın kuzeyinde teröristlere ait barınakları, sığınaklarını, inlerini başlarına yıktık, yıkmaya devam ediyoruz. Kazdıkları çukurlara gömdük, gömüyoruz. Suriye’nin kuzeyinde kurmak istedikleri terör koridorunu da parçaladık. Teröristler ya adalete teslim olacak ya da kazdıkları çukurlara gömülecekler. Kimse bundan onları kurtaramayacak” dedi.

Yerli ve milli savunma sanayinin gücüne dikkati çeken Bakan Hulusi Akar, Savunma sanayide yerlilik ve millilik oranının yüzde 80’lere ulaştığını aktardı.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimine çok kısa bir süre kaldığının altını çizen Bakan Akar, şunları kaydetti: “Her türlü fitne, fesatla birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi bozmaya, tahrip etmeye çalışıyorlar. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Kazanımlarımızı bertaraf etmeye, tekrar bizi başa döndürmeye çalışıyorlar. Artık büyük ve güçlü Türkiye’den, söz dinleyen değil sözü dinlenen Türkiye’den bahsediyoruz. Kazanımlarımızı kaybettiremeyecekler, ezanımızı susturamayacaklar, bayrağımızı indiremeyecekler, bu vatanı bölemeyecekler. Böldürmeyeceğiz.”

Bir ve beraber, tek yumruk ve tek yürek olmanın önemine vurgu yapan Akar, “Bazıları verdikleri sözler, vaatler ve taahhütlerle ‘bebek katillerini serbest bırakacak’, terörle mücadelemizi aksatacak, yeniden başa döndürecekler. Buna bu millet inşallah müsaade etmeyecek. Artık Gabar’da teröristler yok, Gabar’da petrol var, zenginlik var. Bu milletimizin zenginliği bunun gaspına asla müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.


Daha ileri teknoloji kullanmak suretiyle çok daha kıymetli ürünler üretmeye başlayacaklarını anlatan Akar, şunları kaydetti: “A400M uçağını geçen hazır hale getirdiğimizi gören Airbus'ın Türkiye Temsilcisi arkadaşımız dedi ki biz bundan çok memnunuz. 6 ay dediniz 4 ayda bitirdiniz. Şu kadar para dediniz, maliyeti şu kadar düşük oldu. Efendim buradaki kalite de yüksek, hiçbir hata yok. Dolayısıyla bizim bu alandaki başarımız çok önemli. TUSAŞ, Bakanlığın şirketi ASFAT beraber TOMTAŞ bir daha kurduk. Tarihte kaybettiğimiz TOMTAŞ'ımız tekrar hayata geçecek. Bunun için çalışmalar tamamlandı. Bundan sonrası otoban. Dünyada benzin, mazot bitiyor. İşler pile doğru döndü. Oda kim var Aspilsan var kim kurdu Kayserililer kurdu. 1980'lerde kurulan ASPİLSAN daha sonra iki sene önce modernize edildi ve şimdi çok üst düzeyde çok yüksek teknoloji kullanan bir fabrika haline geldi. Bu sadece ülkemiz için değil aynı zamanda tüm dünya içinde önemli bir kazanım haline geldi ve şu anda zirvede.”

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz