GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-05-2023 15:20

Asgari Ücretten Vergi Kesiliyor Mu?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Asgari ücretliden vergi almayacağız' açıklaması üzerine, asgari ücretliden vergi alınıp alınmadığı araştırılmaya başlandı.

Asgari Ücretten Vergi Kesiliyor Mu?

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceklerini, asgari ücretliden vergi almayacaklarını vadetti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Sayın Kılıçdaroğlu senin bu vaadini biz 2022 yılının başından beri uyguluyoruz. Hatta asgari ücret üzerindeki ücretlerin, asgari ücrete isabet eden kısmını bile gelir vergisi ve damga vergisinden istisna haline getirdik. Biz bu düzenleme ile 2022 yılında 90 milyar TL'nin üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçtik” dedi.

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren asgari ücretten vergi kesintisi tamamen kaldırıldı, diğer çalışanların ücret ve maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmı da vergi kesintisi dışında bırakıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı yayın mecralarda yer alan "Asgari ücretlilerin maaşında vergi alınıyor" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Merkez tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tüm asgari ücretlilerin maaşı, vergi dışı bırakılmıştır. Asgari ücretin üzerinde ücret alanların da asgari ücrete isabet eden ücretleri, gelir ye damga vergisinden istisna edilmiştir. Asgari ücrete vergi istisnası kapsamında, 2023 yılında her bir çalışandan yıllık 17 bin 827 liraya tekabül eden vergiler alınmamaktadır”

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz