GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-05-2023 09:19

Bakan Akar ERÜ'de Gençlerle Buluştu

'Gençlik Buluşması Programı'nda gençlerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dar düşünmeyin, bakış açınızı genişletin çağrısında bulundu.

Bakan Akar ERÜ'de Gençlerle Buluştu

Hulusi Akar, Erciyes Üniversitesince düzenlenen ‘Türkiye’de Yeni Nesil Savunma Sanayi ve Kayseri'nin Önemi’ adlı konferansta Alsancak, Kuruluş Osman dizilerinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizi oyuncuları gençler ve protokole hitap etti.

Konferansa, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye başkanları, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk tarihinin önemine değinen Akar, "Bizim tarihimiz dürüst tarih, temiz tarih. Geçen gün de dediğimiz gibi 1915 kesinlikle yalan." dedi.

Bakan Akar, gençelere dar düşünmeyin, bakış açınızı genişletin çağrısında bulundu.

Türkiye'nin etki alanına dikkati çeken Akar, “Türkiye'nin etki alanı 3 kıta, ilgi alanı bütün dünya olmuştur. Böylesine hassas bir süreçte Türkiye olarak tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, savunma ve güvenlikle ilgili her türlü tedbiri almakta gayret göstermekteyiz. Her şeye rağmen köklü tarihi, coğrafyası, değerleri, dinamik nüfusu, güçlü ordusu ve savunma sanayisi ile dünyada güvenlik üreten bir ülke konumundaki Türkiye, Cumhurbaşkanımızın uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne haline gelmiş, ülkemizin etki alanı 3 kıta ilgi alanı ise bütün dünya olmuştur. Bu etki ve ilgi alanı özellikle askeri literatürde önemli 2 kavramdır. Elimizin, kolumuzun ulaştığı yerler, bizim ayak bastığımız yerler bizim ilgi alanımız. Fiilen kontrol ettiğimiz yerler etki alanımız. Diğer taraftan da bu etki alanı etrafında bizim için bir konu olabilecek alanlarda bizim için ilgi alanıdır” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, 10 gün içerisinde 40’dan fazla terörist etkisiz hale getirildiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Girilemez, çıkılamaz denilen yerler vardı. Mehmetçik bütün kahramanlığı ve fedakarlığıyla girilemez denen yerlere girdi, çıkılamaz denilen yerlerden çıktı. Irak’taki teröristlerin barınaklarını başlarına yıktı. Yıkmaya da devam ediyor. Sadece son 10 gün içerisinde 40’dan fazla terörist etkisiz hale getirildi. Bu alçaklar deprem günüde dahi saldırı girişiminde bulundular. Dolayısıyla teröristlerin hiç biriyle pazarlık olmaz. Teröristlerin hiç birine güven olmaz. Bunların sözü geçerli değil."

Yerli ve milli sanayinin hayati önem taşıdığını belirten Akar, “Hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılık ile korumaya devam ederken, denizlerimizdeki ve semalarımızdaki sorunları da komşularımız ile bu anlayış içerisinde çözmeye gayret gösteriyoruz. Biz barıştan, diyalogdan, görüşmekten yanayız. Ancak bu taviz demek değil. Bu hakkımızdan hukukumuzdan vazgeçmek değil. Bugüne kadar olduğu gibi hakkımızı hukukumuzu hiçbir zaman çiğnetmedik, bundan sonrada çiğnetmeyiz. Kendi güvenliğimizi sağlarken, başta Kıbrıs, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ülkelerimizin de hak ve davasına da destek oluyor ve bunlarla alakalı yapılması gereken ne varsa atalarımızdan aldığımız ilhamla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başta tahıl konusu olmak üzere benzeri girişimlerle sadece kendi işimizi değil, aynı zamanda bölge ve dünya barışına da önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Ülkemizin gerek savunma ve güvenlik alanında gerekse dış politikada elde ettiği tüm bu kazanımların sürdürülebilmesi için yerli ve milli sanayi hayati önem arz ediyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Bakan Hulusi Akar’a hediye takdiminde bulundu.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz