GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-08-2022 17:05   Güncelleme : 24-08-2022 17:26

Bilir Kişi Programına Avukat Niyazi Ünalmış Konuk Oldu

Etv Kayseri ekranlarında yayınlanan ve Yüksel Yıkılmaz'ın hazırlayıp sunduğu Bilir Kişi programının konuğu Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış oldu. Programda, kiracı ve ev sahiplerinin hakları ele alındı.

Bilir Kişi Programına Avukat Niyazi Ünalmış Konuk Oldu

Etv Kayseri ekranlarında Yüksel Yıkılmaz tarafından hazırlanan Bilir Kişi programının bu haftaki konuğu Avukat Niyazi Ünalmış oldu. Güncel Kira Hukuku Sorunları üzerine konuların konuşulduğu programda, sosyal medya üzerinden gelen sorular ve merak edilen konulara açıklık getirildi.

KİRA SÖZLEŞMELERİ VE UYUŞMAZLIK KONUSU:
Etv Kayseri Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yıkılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve her hafta yeni bir konu ve konukla gerçekleştirilen Bilir Kişi programının bu haftaki konuğu Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış oldu. Kiracı ve ev sahiplerinin haklarının konuşulduğu programda oldukça ilginç konulara değinildi. Canlı yayın esnasında yöneltilen sorulara da cevap veren Avukat Ünalmış'ın yorumları ve açıklamaları ise oldukça dikkat çekici oldu. Kira sözleşmeleri ve uyuşmazlıklarını konusunun detaylıca konuşulduğu programda Avukat Ünalmış, kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların son dönemde hukuk mahkemelerini bir hayli meşgul ettiğini söyledi. Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan fiyat artışlarından ötürü fazlaca uyuşmazlık olduğuna açıklayan Ünalmış, ev sahiplerinin kiracısını hangi şartlarda ve nasıl evden çıkartabileceğini anlattı. Ayrıca kiracının hangi şartlarda evden çıkabileceği gibi hangi şartlarda evden çıkmaması gerektiğini de söyleyen Ünalmış, ''Kira süresi dolmamış hiç bir kiracı evinden çıkartılamaz. Ancak sözleşme bitimine 15 gün kalana kadar ihtar çekilmesi gerekiyor. İhtar çekildi ve kiracı çıkmadıysa sözleşme bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tahliye davası açması gerekir. Bu süre 1 ayı geçerse, sözleşme otomatikman 1 yıl daha uzar. Sözleşme ayı koşulları sağlar ve sadece 1 yıl uzamış olur'' yorumunu yaptı.

ÜNALMIŞ ''SÖZLEŞMEYİ NOTERDEN YAPIN'':
Tahliye taahhütnamelerinin yazılı olmasını ve mümkünse noterden olmasının yaşanabilecek anlaşmazlıklarda çözüm yoluna ulaşmada hızlı netice aldırdığına da değinen Avukat Niyazi Ünalmış, ''Noterden yapılan sözleşmelerde tahliye taahhütnamesini veren kişi, imzasını inkar edemez. İşi uzatmak isteyen bir kiracı, imzanın kendisine ait olmadığını ifade ederek ev sahibini imza tespiti için zorlayabilir. Ekstra masraflarla süreci zorlaştırıp ev sahibini müşkül durumda bırakabilir'' ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 saat süren ve Etv Kayseri Genel Müdürü Yüksel Yıkılmaz'ın da sorularını cevaplayan Avukat Niyazi Ünalmış'ın programına izlemek için aşağıda linki tıklamanız yeterli..

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz