GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2023 16:52

CHP'den Taşlı Saldırıya Tepki!

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde uğradığı taşlı saldırıya Kayseri'den de tepki geldi.

CHP'den Taşlı Saldırıya Tepki!

CHP Kayseri Milletvekili adayı Zülküf Arslan ve diğer adaylar Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda, İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıyı tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında, CHP Kayseri Milletvekili adayları Zülküf Arslan, Aşkın Genç, Mahmut Arıkan, Niyazı Ünalmış ve CHP il başkanı Adil Demir yer aldı.

Basın açıklamasında konuşma yapan Zülküf Arslan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı liderlerini "mermi" ile tehdit edilmesinin ve Erzurum mitinginde yapılan saldırının, muhalefete gözdağı verilmek amacıyla yapıldığını belirtti. Arslan, bu saldırılarla demokrasinin hedef alındığını söyledi.

Türkiye’nin insan hak ve özgürlükleri ile ifade özgürlüğü konularında ciddi bir çöküşün yaşandığı belirten Zülküf Arslan, “Dün Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve mitingimize katılan vatandaşlarımız ile birlikte siyaset yapma özgürlüğümüzü hedef alan provokasyon amaçlı alçak saldırıyı kınamak üzere CHP Kayseri Milletvekili Adayları olarak bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Güç yozlaşması yaşayan iktidar partisinin koalisyon ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin miting meydanında Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı liderlerini "mermi" ile tehdit etmesi sonrasında Erzurum mitingimize yapılan bu alçak saldırı, muhalefete gözdağı vermenin ötesinde ülkemizi ve demokrasimizi hedef almaktadır” ifadelerini kullandı. Hepimizin bildiği üzere; son dönemlerde demokrasi, insan hak ve özgürlükleri ile ifade özgürlüğü konularında ciddi bir çöküşün yaşandığı ülkemiz, tarihimizin gördüğü en baskıcı ve otoriter dönemden geçmektedir. Sistem değişikliği ile her şeye tek liderin karar verdiği, tek sesliliğin ve tek düşüncenin hakim kılınmaya çalışıldığı bu dönemde iktidar ortakları, baskı ve tehditlerle toplumsal yaşamın her alanını kontrol altına almaya dönük hamlelerini artırmaktadır. Ne yazık ki, karşılıklı saygı ve nezaketle geçirilmesi gereken bir seçim döneminde, siyasetçilerimiz ve vatandaşlarımız iktidarın güç zehirlenmesinden nasibini almıştır. Haksızlık ve hukuksuzları dile getiren siyasetçileri hedef alan karanlık odakları “dava arkadaşım” veya “hareketimizin delileri” gibi ifadelerle meşrulaştırmaya çalışan iktidar ve ortakları baskı, tehdit ve saldırılarla toplumu sindirmeye çalışmaktadır” dedi.

Arslan, siyasi nezaketi hep birlikte egemen kılınacağını ifade ederek şunları söyledi: “Başkentin göbeğinde Sinan Ateş’i torbacılara vurdurtan, listeler yayınlayarak siyasetçi ve gazetecileri hedef alan, sosyal medyada linç kampanyaları düzenleyen karanlık odaklara rağmen Millet İttifakı olarak demokrasi ve insan haklarını ülkemizde yeniden inşa ve ihya edeceğiz. Kutuplaşma diyene kuşatıcılık, öfke diyene sevgi, kavga diyene nezaket demeye devam edeceğiz. Korku iklimi ve kutuplaştırıcı dil yerine karşılıklı saygı ve siyasi nezaketi hep birlikte egemen kılacağız.”

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz