GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-06-2022 00:02

Develi İl Oluyor

Hükümet tarafından alınacak bir kararla birlikte Türkiye'de il sayısı artacak. Kayseri'nin Develi ilçesi yıllardır beklediği müjdeli haberi alıyor..

Develi İl Oluyor
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AKParti) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün yaptığı açıklamayla birlikte, Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağını duyuruldu. Türkiye genelinde bazı illerde yer alan ilçeler artık yeni kimliklerinie katılacak. Kayseri'den bu listeye giren ilçe ise Develi oldu.

İL OLACAK İLÇELER BELLİ OLDU:
Yıllardır söylenen ''Develi il oluyor'' sözleri bu kez gerçek oluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağını açıklamasıyla birlikte il olacak ilçelerde belli olmaya başladı. İstanbul ve Ankara dışında Konya ve İzmir gibi önemli şehirlerin yanı sıra Balıkesir ve Bursa ile birlikte Kayseri'de de il olacak ilçeler yer aldı. Bursa da İnegöl, Kayseri'de Develi gibi ilçeler il olma hüviyetini kazanacak.

DEVELİ MURADINA ERİYOR:
Nufüs sayısı ve özellikleri nedeniyle artık il olmayı bekleyen ilçelerden olan Develi, yeni kararname ile birlikte 2023 yılına il olarak girecek. Kayseri'den Yahyalı ve Yeşilhisar gibi ilçelerinde Develi'ye bağlanacağı bilgisine ulaşırken, yıllardır bu haberi bekleyen Develi'ye müjdeyi yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat kendisi vermesi bekleniyor.

KAYSERİ'DE SAYI DÜŞMEYECEK:
4 Merkez; Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Talas'ın yanı sıra, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar gibi ilçeriyle toplamda 16 ilçesi bulunan Kayseri'den Yahyalı ve Yeşilhisar'ın il olmasıyla birlikte Develi'ye bağlanmasıyla birlikte en az 3 ilçe Kayseri'den silenecek. Ancak bu ilçelerin yerine ise en az 5 bölgenin ilçe olarak açıklanacağı iddia edildi.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz