GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-02-2023 15:52

Elbistan'a Kazandırılacak Konteyner Altyapısında Sona Gelindi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine kazandırılacak konteyner çarşısının altyapı çalışmalarında sona gelindi.

Elbistan'a Kazandırılacak Konteyner Altyapısında Sona Gelindi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın talimatlarıyla Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde hayatın yeniden normale dönmesi, ticaretin yanı sıra sosyal donatıların yer alacağı ‘Konteyner Çarşı’nın altyapı çalışmalarında sona gelindi. Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ‘Konteyner Çarşı’ çalışmaları aralıksız sürüyor.

Deprem bölgesi Elbistan’da incelemelerde bulunan Başkan Büyükkılıç, Koordinatör Valisi olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez ile birlikte bölgede önemli açıklamalarda bulundu. 

Gökmen Çiçek, Elbistan’da hayatın normalleşebilmesi için çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi; “Esnaf odamızın, özellikle belediye başkanımızın ve ilçedeki STK’ların, ticaretle ilgili kurumların talebi üzerine, 1 yıl boyunca bütün esnaflarımızın ticaretlerini devam ettirmeleri için, hayatı normale döndürmek, gelecek vatandaşlarımızın da sıkıntılarını giderecek, ticaret yapabilecekleri bir imkân oluşturmak için dün geceden beri hem siyasilerimizle hem milletvekillerimizle hem de meslektaşım Aksaray Valimizle düşünce içerisindeydik. Sağ olsun Elbistan Belediye Başkanı da ‘size yer gösterelim, bizim de desteğimizle böyle bir şey yapalım’ talebi oluştu. Ceyda vekilim, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanım, Aksaray Valim, Elbistan Belediye Başkanım ve bütün kurumlar buradayız.” 

Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden Vali Çiçek, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımızdan hep beraber dedik ki, ‘Başkanım Kayseri bu depremde çok yanımızda oldu, yağmur olup adeta buraya yağdı. 3 günde merkezdeki Cumhurbaşkanımızın geldiğinde açtığınız konteynerde ne kadar büyük hizmeti olduğunu hep beraber gördük. İnşallah burayı da Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Belediyesi ile beraber içerisinde altyapısı, dükkânları, mescidi, lavaboları, berberleri, her türlü dükkân ve sosyal donatılarıyla Elbistan’a yakışır bir çarşı talep ettik. Siz de ‘Elbistanlı vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun, hemen başlıyoruz’ dediniz. Allah sizden razı olsun. Aksaray Valimizi, bizi, milletvekilimizi, hepimizi inanılmaz rahatlattınız” diye konuştu.

Yapılacak çarşı için Büyükkılıç’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da takdirlerini aldığını ifade eden Çiçek; “Buraya gelirken İçişleri Bakanımız aradı, ‘böyle bir şey var. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız üstlendi’ dedim. O da ‘Memduh ağabeyi bulduysanız tamam bu iş. Türkiye’ye örnek bir çalışma olsun’ diye iletti. Teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yapılacak hizmetin bölgeye hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederek, “Sizlerin bizlere bu tavsiyesi talimattır. Elbistan’ımızın, Kahramanmaraş’ımızın, Afşin’imizin, Göksun’umuzun hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bunu da biz üstleniyoruz, üzerimize ne düşüyorsa, değerli valilerimizin, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin tavsiyeleri istikametinde yapmaya varız” şeklinde konuştu. 

Başkan Büyükkılıç’ın depremin olduğu ilk günden bu yana yanlarında olduğunun altını çizen Vali Aydoğdu, “Bu çarşının dışında Memduh başkan, ilk günden beri neye ihtiyacımız olduğunda aradığımızda 3 saat içerisinde burada oldu. Allah razı olsun” sözlerinde bulundu.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz