GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-04-2023 10:38

ERÜ Tıp'ta Hastalara Büyük Kolaylık

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dijital dönüşüm başladı.

ERÜ Tıp'ta Hastalara Büyük Kolaylık

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına geçtiğimiz ay atanan Prof. Dr. Alper Kemaloğlu, Fakültedeki sorunları ortadan kaldıracak projelere hayata geçirmeye başladı. Artık hastalar randevu alma, ödeme yapma ve doktorlarla görüşme gibi pek çok işlemi online olarak yapabilecek.

Vatandaş odaklı pek çok yaklaşım planlayan ve hastaların daha kısa sürede daha kaliteli hizmet almasını hedefleyen Prof. Dr. Alper Kemaloğlu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde dijital dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdı.

Fakülteye ait online platformların altyapısı güçlendirildi. Daha sade ve kullanışlı hale getirilen dijital uygulamalar sayesinde, vatandaşlar hem telefon aracılığıyla hem de internet üzerinden pek çok işlemi yapabiliyor.

Cep telefonlarına indirilebilen uygulama sayesinde daha önce randevu alan hastalar “ben geldim” butonuna basarak, sıra beklemeden doğrudan doktorlarla görüşebiliyor. Ayrıca aynı uygulamada online ödeme seçeneğine de bulunuyor.

Öğretim üyelerinden randevu alan veya farklı işlemler için ödeme yapması gereken kişilerin veznelere gitmesine gerek kalmadan, online ödeme yapması artık mümkün. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde hasta yoğunluğunu artırmaya yönelik farklı projelerinin da devreye gireceği öğrenildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz