SİYASET
Giriş Tarihi : 13-01-2024 15:37   Güncelleme : 13-01-2024 15:51

İNCESU'DA KARAYOL HEYECANI

İncesu’da 3 dönem belediye başkanlığı yaparak ilçeye önemli hizmetlerde bulunan ve bugün ki konumunun mimarı olan Zekeriya Karayol’un Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterilmesi ilçede memnuniyet ile karşılandı

İNCESU'DA KARAYOL HEYECANI

24 Mart’ta yapılacak olan Yerel İdareler seçimi öncesinde İncesu’da Zekeriya Karayol heyecanı yaşanıyor. Üç dönem belediye başkanlığı yapan ve ilçeye çok önemli hizmetlerde bulunan Zekeriya Karayol’un Yeniden Refah Partisi’nden İncesu Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacak olması ilçede memnuniyet ile karşılandı.

3 DÖNEMDE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI
İncesu
’da üç dönem boyunca sürdürdüğü belediye başkanlığında İncesu’nun bugün geldiği noktaya ulaşmasında önemli emekleri olan ve ilçede sevilen bir kişiliğe sahip olan Zekeriya Karayol’un önemli bir kitlenin desteğini alacağı düşünülüyor. Yeniden Refah Partisi’nden İncesu’ya iki aday adayı çıkmasının ardından ilçeden hatırı sayılır sayıda insanın Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’ni arayarak Zekeriya Karayol’un doğru isim olduğunu ve kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirttiği dile getiriliyor. Özellikle AK Parti tabanında da sevilen bir isim olması Zekeriya Karayol’un en büyük artısı olarak görülüyor.

AK PARTİ TABANININ SEVDİĞİ BİR İSİM
Belediye Başkanlığı dönemlerinde AK Parti çatısı altında hizmet veren ve parti tabanı ile çok yakın ilişkileri ile dikkat çeken Zekeriya Karayol’un bu seçimlerde başkanlık döneminde AK Parti tabanından aldığı oyları da Yeniden Refah Partisi’ne taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçede tüm muhalifleri birleştirebileceği gibi AK Parti tabanından hatırı sayılır oy alması beklenen Zekeriya Karayol’un adaylığının resmi olarak açıklanması ilçede heyecanla bekleniyor.

İLMEK’E TEPKİ VAR!
Öte yandan, İncesu’nun mevcut  Belediye Başkanı Mustafa İlmek’in İYİ Partili seçmenlerin oyları ile seçilmesinden sonra AK Parti’ye geçmesinin getirdiği büyük tepkinin de Zekeriya Karayol’a oy akışını hızlandırması bekleniyor. İlçe de özellikle muhaliflerin tepkili oluğu İlmek’e AK Parti ilçe teşkilatının da sıcak bakmadığı özellikle kırsal mahallelerde çok daha iyi tanınan Zekeriya Karayol karşısında şansının az olduğu iddiaları AK Parti İncesu İlçe Teşkilatı’nı rahatsız ediyor.

KARAYOL MUHALİFLERİ BİRLEŞTİRDİ
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İncesu İlçesi’nde Zekeriya Karayol AK Parti’nin adayı olarak Mustafa İlmek ise İYİ Parti’nin adayı olarak girmişti. Seçimlerde Karayol 7 bin 430 oy alırken İlmek 8 bin 213 oy alarak başkan seçilmişti. Başkan İlmek seçilmesinden sonra AK Parti’ye geçerek ilçe içinde ciddi bir kesimin kırgınlığı ile karşılanmıştı.  Bu seçimlerde Saadet Partisi Adayı Orhan Kaya 306 oy almıştı. Karayol’un 2019’da 783 oy farkla kaybettiği başkanlığı bu seçimde hem muhalefeti birleştirerek hem de AK Parti tabanından alacağı oylar ile yeniden kazanacağı iddiaları ilçede bu günlerde en çok konuşulan konu olmuş durumda.

Erhan KanErhan Kan