GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2023 17:21

Kadın Girişimcilerle İşbirliği Protokolü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem ile işbirliği protokolü imzaladı.

Kadın Girişimcilerle İşbirliği Protokolü

Başkan Büyükkılıç, Başkanlık Toplantı Salonu’nda Emine Erdem ve 15 kişilik heyeti ağırladı. Yapılan ziyaret sırasında Büyükkılıç, ve Başkan Erdem, arasında kadınların pazara erişimi için 'İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı' projesi çerçevesinde iş birliği protokolü imzalandı.

Kadın misafirlerini Başkanlık Toplantı Salonu’nda ağırlayan Memduh Büyükkılıç, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği yönetimini Kayseri’de ağırlamaktan keyif aldıklarını belirterek; “Emine başkanımızın şahsında her birinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hakikaten sizin gibi alanda kendini kanıtlamış, özgüven içerisinde ayaklarının üzerine basan bir yaklaşım ile dostları şehrimizde görmekten keyif alıyoruz” dedi. 

Kayseri’ye özen gösterdiğini ve halk ile birlikte kenti yönettiğini belirten Büyükkılıç, “Kayserimiz, belki İstanbul’dan bakınca taşra olarak gözüküyor olur ama geldiğinizde, yanılmışız diye ifade edeceğinizi umuyor ve inanıyorum. Şehircilik bağlamında, yerel yöneticiler olarak emeği geçenlerin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Özenle şehrimizin üzerine titreyip, halkımızla birlikte yönetme kültürüyle bugünlere taşımaya gayret gösteriyoruz. Sizler de fark edeceksiniz büyükşehirlerin konforunu sunan ama büyükşehirlerin sıkıntılarını size en az hissettiren bir şehir olarak rahatlıkla tanımlayabiliriz. Biz de bunu koruma daha da geliştirme adına her alanda gayret gösteriyoruz” diye konuştu. 

Başkan Büyükkılıç, sosyal ve kültürel içerikli çalışmaları çok önemsediklerinin altını çizerek şunları söyledi; “5 üniversitesi olan bir şehiriz. Eğitimi önemseyen bir şehiriz. Eğitimci dostuyuz. Büyüklü küçüklü 16 ilçemiz var. Büyükşehir tabi her ilçeyi kucaklayacak şekilde taşrayı biraz daha önemseyen çalışmaları önemsiyoruz. Kooperatiflerle, kadın girişimcilerin tamamını destekliyoruz. Yeter ki çalışma yapsınlar diyoruz. Hayvancılığı tarımı önemsiyoruz. Gençlere her türlü desteklerimizi veriyoruz. Çamaşırlarını dahi yıkıyoruz. Su paralarını da vermeye çalışıyoruz. Ulaşımdaki yüzde elli indirim imkânı sağlıyoruz. Gençlerimize fırsat tanıyoruz. Çorbalarını üniversitede bedava dağıtıyoruz. Kütüphanelerimizde çay, çorba ücretsiz. Her türlü fırsatı sağlıyoruz. Yeter ki onlarda şehrine, ülkesine, ailesine ait bir sevgi halkası olsun. Güven unsuru yerleşsin, sahiplensin istiyoruz.”

Başkan Büyükkılıç, kadın girişimcilerin yaptıkları çalışmaları takdir ettiklerini, önemsediklerini ve her zaman yanında olduklarını sözlerine ekledi. Emine Erdem, kadının daha çok var olması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Erdem, Başkan Büyükkılıç’a, kadınların pazara erişimi konusunda İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projesi çerçevesinde, geliştirip, güçlendirip, ileriye taşıyacak çalışma hakkında bilgiler verdi. 

Konuşmaların ardından, Büyükkılıç ile KAGİDER Başkanı Erdem arasında protokol çerçevesinde imzalar atıldı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz