GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-05-2023 12:42

Kamu İşçisine Zam Oranı Açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu işçisi zam oranı ile ilgili bugün açıklama yapılacağını duyurmuştu.

Kamu İşçisine Zam Oranı Açıklandı!

700 bin kamu işçisine zam pazarlığı için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Peki, Kamu işçilerine zam oranı yüzde kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçileri zam oranıyla ilgili olarak; “Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız” cümlelerine yer vermişti.

700 bini aşkın işçinin merakla beklediği kamu işçisi toplu sözleşme zammı hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin, rakamın bugün açıklanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "İşçilerimiz müsterih olsun, emekçileri enflasyona karşı bugüne kadar hep korumaya çalıştık” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, en düşük kamu işçi ücretinin 15 bin liraya çıkacağını belirterek şunları söyledi: "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin liraya çıkıyor. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Kamuda gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz.”

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz