SİYASET
Giriş Tarihi : 19-10-2023 08:18

Kayseri'de Dolandırıcılık Şüphesiyle Gözaltına Alınan Siyasetçi Kim?

Son Seçimlere Cumhur İttifakı ile birlikte giren bir siyasi partinin Kayseri’deki temsilcisinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince 2 ilde yapılan eşzamanlı şafak operasyonu ile gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Kayseri'de Dolandırıcılık Şüphesiyle Gözaltına Alınan Siyasetçi Kim?

Kayseri’de bir siyasetçinin Dolandırıcılık Şüphesiyle gözaltına alındığı bilgisi ortaya atıldı. İddia o ki, Son seçimlerde Cumhur İttifakı’nın içinde yer alan ve işbirliği yürüten br siyasi partinin Kayseri lideri, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı ve mahkemeye çıkartıldı.

Başta Kayseri olmak üzere, Türkiye’nin birçok bölgesinde önemli misyonlar üstlenen ve Türk siyasetinin yıllarca lokomotifi olmuş bir siyasi partinin Kayseri temsilcisinin dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı ve Organize Suçlar Şubesi tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. Adana ve Kayseri merkezli yürütülen ve uzun süre teknik takip altında tutularak şafak operasyonu ile gözaltına alındığının ortaya çıkması büyük şaşkınlık yarattı. AK Parti ve MHP gibi Türk siyasetinin mihenk taşlarıyle birlikte yol alan bir partinin Kayseri'de en büyük isminin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı ve mahkemeye çıkartıldığı iddiası şaşkınlık yarattı.

Kayseri’nin son günlerde fısıltı gazetelerinde kulaktan kulağa yayılan bu siyasetçinin kurdukları firmalar üzerinden vatandaşların güvenini kazandıktan sonra kar vaadiyle yüksek miktarlarda para alıp geri ödemedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişiden birisi olduğu bilgisine ulaşıldı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılama kararı alınan ve hala da aynı suçlamayla mahkemesi devam eden siyasetçinin, nasıl Kayseri gibi bir şehirde siyaset yaptığı ise merak konusu haline geldi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz