GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2023 14:18

Mehmet Özhaseki; 'Aday Listelerinde Büyük Bir Yenilenme Olacak’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde milletvekili aday listelerinde yenilenme olacağını söyledi.

Mehmet Özhaseki; 'Aday Listelerinde Büyük Bir Yenilenme Olacak’

Mehmet Özhaseki, Kayseri ile birlikte Türkiye genelinde milletvekili aday listelerinde büyük bir yenilenmenin olacağını, ülkede bir iktidar değişikliği olmayacağını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçileceğine inandığını söyledi. Özhaseki, TV Kayseri’de Ömer Faruk Hamurcu’nun sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın yeniden adaylığı ile ilgili yapılan tartışmalara değinen Milletvekili Özhaseki, “Daha önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimle yenip göndereceğiz, tartışmalara mahal vermeyeceğiz diyorlardı. Baktılar iş kötüye gidiyor, sahada yenemeyeceklerini anlayınca, Tayyip Beye büyük ilgi olunca ağız değiştirdiler. Bu seçimlerde rekor oy alacağız. Dün söylediklerini yalayarak, şimdi tersini söyleyip, aday olması mümkün değil, diyorlar. Bu hukuk oyunlarını daha önce de gördük. Kendi aralarında birleşip, doğru dürüst bir aday bile çıkaramıyorlar” dedi.

7 kişinin olduğu bir ortamda kaos olacağını böyle bir durumda ülkenin geriye gideceğini ifade eden Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü “Bugüne kadar 36 tane koalisyon hükümeti kurulmuş. Hepsinin ömrü ortalama 9 ay sürmüş. Böyle bir durumda ülke ileriye gider mi? Bunların tek motivasyon kaynağı var o da Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı. O olmasın da kim olursa olsun diye düşünüyorlar. Halbuki yapılan işlere bakıldığında Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümetiyiz. Her alanda büyük atılımlar yapıldı. Müthiş işler yaptık, bunu da inkar edemiyorlar” sözlerinde bulundu.

Alım gücünün düşmesi nedeniyle muhalefete bir yönelme olduğu algısı oluştuğunu, ancak seçmenin daha sonra gerçekleri gördüğünü söyleyen Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Millet yine bizim bu sorunları bizim çözeceğimizi gördü. Ben cumhurbaşkanımızın yüzde 55 ile yeniden seçileceğini düşünüyor. Bunlar da bu gerçeği gördü. Kandildeki teröristler bile sürekli çağrılar yapmaya başladı. Herkesin şunu iyi bilmesi lazım, bunca muhalifin olduğu yerde bir medeniyet olmaz” diye konuştu.

Kayseri’de farklı dengeler olduğunu, bunun da listelere yansıyacağını düşündüğünü vurgulayan Özhaseki, AK Parti ile MHP’nin ortak liste çıkaracağına yönelik söylemlerin yetkili kurullarda tartışılmadığını, henüz bir karar alınmadığını bildirdi.

Mehmet Özhaseki, Kayseri’de listenin tamamen yenileceği ile ilgili söylentilere değinerek şunları söyledi; “Biz 6 arkadaşımız da çok iyi çalıştık. Başka partilerde birbirlerine yiyiyorlar ama bizde böyle bir durum yok. Diğer arkadaşlarımıza da sorulacaktır. Takdir Cumhurbaşkanımızın olacaktır. Anketler, temayül yoklamaları çok dikkate alınacaktır. Ben sadece Kayseri’de değil tüm Türkiye’de büyük bir yeniliğin, yenileşmenin mutlaka başladığı bir çağ olacağını rahat söyleyebilirim. Siyasette hiçbir şeyin garantisi olmuyor. Her şey son anda değişebilir. Kayseri’de makul isimlerin aday olmak istediğini görüyorum. Kayseri’de bir kadın adayımız mutlaka olacaktır.”

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sıradan olmadığını söyleyen Özhaseki, “Zor bir seçim sürecine girdik. Bu sıradan bir seçim değil, Recep Tayyip Erdoğan seçimi de değil. Türkiye’de kazanımlar devam mı etsin, yükseliş trendi devam mı etsin, yoksa tersine doğru dönsün seçimi olacak. Bu seçim, Türkiye’yi değil, dışarıda gözünü Türkiye’ye çevirdim, bizi model alan, mazlumların da seçimi olacak. Ayasofya’nın açılmasının seçimi. Özerklik isteyenler ile buna karşı çıkanların seçimi” ifadesinde bulundu.
Milletvekili Mehmet Özhaseki, Türkiye’de bir iktidar değişikliği bekleyenlerin büyük hayal kırıklığına uğrayacağını da sözlerine ekledi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz