SİYASET
Giriş Tarihi : 22-07-2023 19:48

Önder Narin İstifa Ediyor

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Teşkilatı tarafından adeta istenmeyen adam ilan edilen İl Başkanı Önder Narin istifa kararı aldı.

Önder Narin İstifa Ediyor

28. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nda yer alan Yeniden Refah Partisi'nin il başkanı ve 1. sıra milletvekili adayı Önder Narin, istifa kararı aldı. Parti tabanına karşı aldığı tutum ve gösterdiği davranışlar nedeniyle büyük tepki toplayan Önder Narin'in istifa kararı aldığı bilgisine ulaşıldı.

YRP'DE DEPREM:
Genel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi sert sözlerle eleştirmesine rağmen, 28. Dönem Genel Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi (YRP)'nin ittifaka katılmasıyla birlikte tüm söylemlerini hiçe sayarcasına hareket etmesiyle adeta tepkileri üzerine çeken Önder Narin'in tabanından destek görememesi ve kendine yakın isimlerinde partiden istifa etmesi nedeniyle istifa kararı aldığı bilgisine ulaşıldı. Daha önce YRP Kayseri 1. sıra milletvekili olmak için il başkanlığından istifa eden Önder Narin'in seçimlerden umduğunu bulamaması Kayseri il teşkilatında büyük ses getirdi.

İL BAŞKANLIĞI OYUNU:
Milletvekilliği seçimi için il başkanlığından istifa ederek yerine Mustafa Kınış'ı getirten Önder Narin'in meclise girme hayalinin gerçekleşmemesiyle birlikte yaptığı hamle ters tepti. İl başkanı olarak göreve gelen Mustafa Kınış'ın başkanlık görevinden uzaklaştırılmasında rolü olduğu iddiasıyla karşı karşıya kalan Önder Narin'e, gerek Kayseri İl Teşkilatı'ndan gerekse genel merkezden oluşan tepkiler bardağı taşırdı. Artan tepkilerden ve parti içerisinde kaybettiği siyasi itibarını kurtarmak için istifa kararı aldığı öğrenilen Önder Narin'in genel merkeze istifasını yazılı olarak sunacağı ve sonrasında kamu oyuna açıklama yapacağı iddia edildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz