GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2023 13:34

Türk Uçağına Ateş Açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldığını ve saldırıya uğrayan uçağın emniyetle indiğini duyurdu.

Türk Uçağına Ateş Açıldı

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Sanayi Odası'nın olağan meclis toplantısında Koca Yusuf'ların Türk vatandaşlarının tahliyesi için Sudan'a gittiğini bildirmişti.

Çatışmaların yaşandığı Sudan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ikisi "Koca Yusuf" olarak bilinen A400M olmak üzere toplam 5 nakliye uçağını görevlendirdiklerini ifade eden Bakan Akar, "Port Sudan'a inen A400M uçaklarımızdan biri birazdan vatandaşlarımızı yurda getirmek için havalanacak. Yarın akşama kadar vatandaşlarımızın Türkiye'ye tahliyesi tamamlanmış olacak” demişti.

Bugün Milli Savunma Bakanlığı, "Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz