GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2023 15:43

Ünlü Deprem Uzmanı 'Bu Bölgede Nöbette Olun' Diye Uyardı

Ünlü deprem uzmanı, Yeni bir Türkiye uyarısı yapan Frank Hoogerbeets, 21 Nisan'daki dalgalanmaya dikkat çekti.

Ünlü Deprem Uzmanı 'Bu Bölgede Nöbette Olun' Diye Uyardı

Gök cisimlerinin hizalarına dayanan deprem tahminleriyle ün kazanan Hollandalı Frank Hoogerbeets, Türkiye'ye işaret etti. Yeni bir tweet atan Hoogerbeets, "Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun" diyerek, uyarıda bulundu.

Yeni bir Türkiye uyarısı yapan Hoogerbeets, 21 Nisan’daki dalgalanmaya dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı. Ünlü araştırmacı, “Önümüzdeki günlerde bu bölgede nöbette olun. 21 Nisan'daki bir dalgalanma, 6 Şubat'taki büyük depremlerden önce, 29 Ocak'taki doğudaki aynı bölgeye işaret ediyordu.”

Türkiye’den de Frank Hoogerbeets’ın attığı tweete yanıt olarak Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den açıklama geldi. İçelli, Hollandalıyı, “Bizden çaldığı bilgiyi abartarak yayınlanınca ünlü oldu bu muhterem! Tarih verilebilse birçok değerli hocalarımız ve biz veririz! Attım tuttu ile olmaz!” diye eleştirdi.

Araştırmacı ve sismolog olan Hoogerbeets, 3 Şubat 2023'te Türkiye'de olası bir depremle ilgili attığı tweet ile viral olup tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz