GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2023 17:25

Uyuşturucu Kumpası Davasında Sanıklara Ceza Yağdı!

Engelli çocuğu ile yaşayan Nermin C. isimli kadının oturduğu villaya, uyuşturucu yerleştirerek şantaj yaptıkları iddiası ile, Kayseri 4. Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanan 10 şahıs hakkında karar verildi.

Uyuşturucu Kumpası Davasında Sanıklara Ceza Yağdı!

Nermin C. isimli kadına şantaj yapan grubun içerisinde yer alan M.U. ve H.D.G.'ye temyiz yolu açık olmak üzere, uyuşturucu satışından, 15 yıl 12 ay, iftiradan 3 yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 2,5 yıl olmak üzere toplamda 21 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Karı koca olan M. D. ve S. Ç. D.’ya ise temyiz yolu açık olmak, üzere uyuşturucu ticaretinden 8 yıl, iftiradan 9 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 2,5 yıl olmak üzere toplamda 11 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 4. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, A. K., İ. P. ve M. C. için, üzerlerine atılı suçlamaların, sabit görülmediği için, ayrı ayrı beraatına, tutuklu kaldıkları süre için tazminat talep etme haklarının bulunduğuna hükmetti.

Bazı şahıslar, Nermin C.'yi korkutmak için aralarında anlaşarak, Adana’dan tetikçi getirtmiş, Nermin C.'nin evinin önünde silahla ateş etmişlerdi. Şahıslar, 150 gram metanfetamin, hassas terazi, eldiven ve folyoyu Mehtap Uğurlu isimli kadını kullanarak, Nermin C.'nin evine yerleştirdi. Daha sonra "uyuşturucu satıyor" diyerek polise ihbar ettiler.

Kayseri KOM ve Narkotik şube ekipleri, cumhuriyet savcılığının talimatı ile olayla ilgili titiz bir çalışma yaptı. Mahalledeki tüm kameraları inceleyen polis ekipleri, Nermin C.'ye uyuşturucu kumpası kuran, karı koca ve başka bir kadının da aralarında olduğu, toplam 10 kişiyi gözaltına aldı. Aranan 11. şahsın ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu anlaşıldı. Muayenelerinin ardından mahkemeye çıkartılan karı koca S.Ç.D. ve M.D ayrıca İ.P., M.C, S.Ö., A.K, M.U, tutuklanıp ceza evine gönderilirken, H.D.G'nin ise başka suçtan cezaevinde olduğu tespit edilmişti.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz