SİYASET
Giriş Tarihi : 21-02-2024 22:18   Güncelleme : 22-02-2024 00:55

Yeniden Refah Kayseri'de ''Torpilin Böylesi'' Dedirten Liste !

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Teşkilatı ‘Torpil’ iddiaları ile çalkalanıyor. Kayseri İl Başkanı Turaç, karısını Talas, kardeşini Melikgazi meclis üyeliğinde listeye yazdı.

Yeniden Refah Kayseri'de ''Torpilin Böylesi'' Dedirten Liste !

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını, “Ahlak Yoksa Torpil Vardır!” sloganı ile sürdürürken Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Teşkilatı ise ‘Torpil’ iddiaları ile çalkalanıyor.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdullah Turaç’ın liyakati bir kenara bırakarak belediye meclis aday listelerine ilk sıralardan eşi dahil akrabalarını yazdığı öğrenildi. Bu durumun Kayseri İl Teşkilatı’nda büyük rahatsızlık yarattığı hatta durumun Melikgazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Taylan’ın istifasına kadar uzandığı iddia ediliyor.

FATİH ERBAKAN: AHLAK YOKSA TORPİL VARDIR!
Son genel seçimlerde önemli bir atılım yaparak dikkatleri üzerine çeken Yeniden Refah Partisi’nde yerel seçimler için çalışmalar sürüyor. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bu seçimlerde “Ahlak Yoksa Torpil Vardır!” sloganını kullanıyor. İşi ehline vereceğiz diyerek yola çıkan Fatih Erbakan’ın bu söylemleri Kayseri’de havada kaldı. Kayseri İl Teşkilatı işi ehline vereyi bir kenara bıraktığı gibi liyakati da görmezden geliyor.

KAYSERİ LİSTELERİ TORPİLİN ADRESİ
Genel Başkanın tam aksine Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç’ın belediye meclis aday listelerinde torpilin en büyüğünü yaptığı ortaya çıktı. Genel Başkan torpili kaldırma sözü verirken il başkanı belediye meclis adaylarının ilk sıralarına kendine akın isimleri yazarak genel başkanın tüm söylediklerini bir anlamda boşa düşürmüş oldu.

EŞİ TALAS 1. SIRA, KARDEŞİ MELİKGAZİ 3. SIRA
Yeniden Refah Partisi Kayseri Teşkilatında listelerde yaşanan kayırmacılık ve torpil o kadar üst seviyelere çıktı ki İl Başkanı Abdullah Turaç’ın eşi Elif Turaç, Talas 1. sırada aday listesine yazıldı. Abdullah Turaç bununla da yetinmedi. Melikgazi Belediyesi Meclis adayları 3. sırasına da kardeşi Ali Turaç’ın ismini yazmayı ihmal etmeyen il başkanı yine Melikgazi 6. sırayı da baldızına layık gördü. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Özvatan Belediye Başkan Adayı Ali Çomuk da kayınbiraderi....

TORPİL İDDİALARI İSTİFA GETİRDİ AMA...
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdullah Turaç’ın liyakati bir kenara bırakarak, torpille neredeyse tüm sülalesini il meclis adaylığına yazması parti içinde ciddi rahatsızlığa neden oldu. Öyle ki bu nedenden Yeniden Refah Partisi Melikgazi Belediye Başkan Adayı Ahmet Taylan’ın istifa ettiği ancak, partililer tarafından güçlükle ikna edildiği iddia ediliyor. Melikgazi ilçe yönetimi adeta torpil iddiaları nedeniyle kaynarken bu durumun yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ne büyük darbe vurabileceği iddialar arasında.

TURAÇ'IN BU İLK DEĞİL:
Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç'ın, halen devam eden ve göreve geldiği günlerde de tutuksuz olarak yargılandığı bir dolandırıcılık suçlaması bulunmakta. 2022 Yılının Aralık ayında göz altına alınan Abdullah Turaç, dolandırıcılık suçlamasıyla hakim karşısına çıkmış ve bir süre gözaltında kaldıktan sonra çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere salı verilmişti.

Erhan KanErhan Kan