google-site-verification=PcyAguhrtB6EPXslR6xCxsQQMCNwD6e-DEYqGUVcP08

Kayseri Fier Otel İçin Son 9 Gün !

Yaptığı kaçak yapı nedeniyle yıkım kararı verilen Fier Otel için geri sayım başladı. Kocasinan Belediyesi ekipleri, 9 Gün sonra Kayseri Fier Otel'i yıkacak !

GÜNCEL - 08-05-2024 00:33

Kayseri Fier Otel İçin Son 9 Gün !

Kayseri Otelciler Derneği (KAYOTED) Başkanı Murat Erdal'ın işlettiği, ünlü iş adamı Fikret Erdal'ın sahibi olduğu FİER Otel'in 500 metrelik kaçak inşaatından ötürü Kocasinan Belediyesi'nce yıkım kararı onandı. Otel yetkililerine tebliğ edildiği öğrenilen yıkım kararı için geri sayım başladı.

FAZLA ALAN YIKILACAK:
Yaklaşık 10 yıllık geçmişiyle Kayseri turizmine katkı sağlayan FİER Otel'in geçtiğimiz yıl fazla ve kaçak olarak yaptığı inşaat alanı nedeniyle oluşan yıkım kararı belediye meclisinde onandı. Kocasinan Belediyesi ekiplerinin, fazla alanın yıkılması hususunda otel yetkililerine uyarıda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Kocasinan Belediyesi ekiplerince yıkımın yapılmasıyla ilgili 10 günlük bir süre verildiği bilgisine ulaşılan FİER Otel yetkililerinin bu süre zarfında fazla alanı yıkmaları istenildi. Yıkılmaması durumunda kepçe ve dozerlerle Kocasinan Belediyesi ekiplerince gerçekleştirileceği öğrenilen yıkımın faturası yine FİER Otel'e kesilecek.

DÜĞÜNLER İPTAL EDİLEBİLİR:
Haftalar hatta aylar öncesinden rezervasyonları yapılan düğünlerin iptal edilme tehlikesi de FİER Otel'i bekleyen en önemli tehlikelerden birisi olarak öne çıkıyor. Yıkımın gerçekleştirileceği kaçak yapının düğün salonuna ek olarak yapılmış olması da ortaya çıkan tehlikenin bir diğer detayı olarak göze çarptı. 

FİER OTEL KORUNUYOR İDDİALARI SUYA DÜŞECEK:
Kararın alınmasına rağmen 1 yıla yakın zamandır gerçekleştirilmeyen yıkım nedeniyle bazı çevrelerce siyasi olarak korunduğu söylenen FİER Otel'in bu gelişmeyle birlikte hakkında çıkan iddialarda çürümüş olacak. Kimi kesimlere göre Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kimi kesimlere göre Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kimi kesimlere göreyse Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar tarafından korunulduğu söylenen FİER Otel'in verilen 9 günlük süreden sonra yıkılacak olması, ''Korunuyor'' iddialarını da çürütecek.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Özdoğan: Hacılar'da Mozeralla peyniri üretilecek

Özdoğan: Hacılar'da Mozeralla peyniri üretilecek

18-05-2024 - GÜNCEL

Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

18-05-2024 - GÜNCEL