google-site-verification=PcyAguhrtB6EPXslR6xCxsQQMCNwD6e-DEYqGUVcP08

Kayseri Mahallesi'nde Neler Oluyor ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, restorasyon çalışmasıyla birlikte yeniden canlandırdığı tarihi Kayseri Mahallesi'ne vatandaşlardan tepki var.

GÜNCEL - 07-05-2024 23:39

Kayseri Mahallesi'nde Neler Oluyor ?

Kayseri'nin en eski mahallelerinden birisi olarak anılan Setenönü'nde restorasyon çalışması yaparak yeniden hayata geçirmek için kollarını sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, tüm emekleri heba oldu. Kayseri'nin yerli halkının büyük tepkisini çeken Kayseri Mahallesi için ''Kayseri'nin Kara Lekesi'' yakıştırması yapılıyor. 

KAYSERİ HALKI TEPKİLİ:
Kayseri'nin yerlisi olarak adlandırılan vatandaşların bin 800'lü yılların yeniden canlandırılacağını düşünerek heyecan duyduğu Kayseri Mahallesi için hayal kırıklığı yaşamaya başladı. Kayseri Mahallesi olarak adlandırılan Setenönü semtindeki eski evlerin restore edilerek hayata kazandırılması için başlatılan çalışmalar adeta çöp oldu. Kayseri'nin geçmişinin biraz olsun hatırlanması amacıyla hayata geçirilen Kayseri Mahallesi'nin turizm adı altında çehre değiştirmesi ''yerli'' olarak tabir edilen kent halkını kızdırdı.

ORADA NELER OLUYOR:
Turizm Bakanlığı tarafından izin verilen bazı tesislerin hizmet adı altında amacını aşan uygulamaları tepki çekti. Kayseri'nin tarihinin yaşatılması düşünülürken, tam anlamıyla gece hayatına yön veren bir alan halini alması büyük tepkilere yol açıyor. Vatandaşların tepki gösterdiği Kayseri Mahallesi için, ''Orada neler oluyor? Belediye başkanının olanlardan haberi var mı? Bu şehri yönetenler, Setenönü'nü eski tarihi dokusuna çevirmek isteyenler, gece hiç Kayseri Mahallesi'ne ailesiyle gitti mi? Orada olanları gözlemledi mi? Para için, turizm adı altında Kayseri'nin tarihine kara bir leke çalındı. Artık Kayseri'de gece hayatı Kayseri Mahallesi'nde yaşanıyor. Bize hizmet diye, bunu mu reva gördüler'' yorumları yapıldı.

KEREM İLE ASLI DENETLENİYOR MU?:
Kayseri Mahallesi'nde bulunan konaklama tesislerinden Kerem ile Aslı Otel'in sadece Turizm Bakanlığı tarafından değil, hem Kayseri Valiliği hem de Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlenmesi gerektiğini söyleyen bazı vatandaşların tepkisi ağır oldu.  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Özdoğan: Hacılar'da Mozeralla peyniri üretilecek

Özdoğan: Hacılar'da Mozeralla peyniri üretilecek

18-05-2024 - GÜNCEL

Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

Büyükkılıç, Talas Gençlik Merkezi'nde gençlerle buluştu

18-05-2024 - GÜNCEL