Süleymancılar olarak bilinen ve Alihan Kuriş'in yönettiği cemaat yapılanmasına yönelik operasyonların ardından gözler Kayseri'ye çevrildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 17 ilde düzenlenen operasyonlarda 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, soruşturmanın Kayseri ayağında da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Operasyon kapsamında Kayseri'den bir kişinin gözaltına alındığı, ayrıca Kayseri bağlantılı bazı şirketlerde arama yapıldığı bilgisine ulaşıldı.
KAYSERİ VE KAZANCILAR ÇARŞISI GÜNDEMDE:
Soruşturmanın ardından Kayseri'de özellikle sarraflık ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren bazı isimlerin cemaatle bağlantıları şüphesi dikkat çekti. Operasyon kapsamında arama yapılanlar arasında kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin de bulunması, “Kayseri'deki ticari bağlantılar daha geniş bir soruşturmanın konusu olacak mı?” sorusunu beraberinde getirdi.
FETÖ BENZETMESİ DİKKAT ÇEKTİ:
Soruşturmanın kapsamı nedeniyle kamuoyunda FETÖ soruşturmalarına benzer bir sürecin yaşanıp yaşanmayacağı da tartışılmaya başlandı. Kayseri'de ise gözler soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceğinde. Özellikle cemaat yapılanmasıyla bağlantılı olduğu iddia edilen sarraflar, iş insanları ve şirketler konusunda yeni bir operasyon olup olmayacağı merak ediliyor.
Gözler şimdi soruşturmanın Kayseri ayağında ve önümüzdeki günlerde gelecek yeni gelişmelerde.




