GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2023 10:49

90 Günde Kaç Deprem Oldu?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, şu ana kadar kaç deprem oldu? Kandilli ve AFAD, şu ana kadar anlık deprem bilgilerini paylaşarak, vatandaşı bilgilendirdi.

90 Günde Kaç Deprem Oldu?

Türkiye’nin derinden sarsan 6 Şubat depreminin yaraları sarılıyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, şu ana kadar kaç deprem oldu? Kandilli ve AFAD, şu ana kadar anlık deprem bilgilerini paylaşarak, vatandaşı bilgilendirdi. Son 3 ayda kaç depremin olduğunu AFAD açıkladı.

Kahramanmaraş ve Hatay’da gerçekleşen depremlerin artçıları halen sürüyor. Çevre illerden de hissedilen sarsıntıların tam rakamı netlik kazandı. Yurt içinde pek çok bölgede irili ufaklı sarsıntılar olurken, 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin sayısı dudak uçuklattı. 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık (Mw 7.7) ve Elbistan (Mw 7.6) depremlerinden sonra 6 Mayıs itibariyle 33 bin 77 deprem oldu.

AFAD’tan yapılan resmi açıklamada, “6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık (Mw 7.7) ve Elbistan (Mw 7.6) depremlerinden sonra 6 Şubat-6 Mayıs tarihleri arasında 33077 deprem meydana gelmiştir. Ülkemiz ve yakın çevresindeki deprem aktivitesi AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat izlenmektedir” bilgisi verildi.

Bu açıklamanın ardından da 2 deprem daha oldu. Hatay’da bugün sabah saat 05:26’da 3.8 büyüklüğünde, yine Hatay Kırıkhan’da saat 11:36’da ise, 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Böylelikle 6 Şubat depreminin ardından 33 bin 79 deprem meydana gelmiş oldu.

Uzmanlar, asrın felaketi sonrasında oluşan iki büyük depremin ardından artçıların 2 yıl daha süreceği yönünde görüş bildirdi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin bir kısmı da Kayseri'de hissedildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz