EĞİTİM
Giriş Tarihi : 21-12-2022 13:59   Güncelleme : 22-12-2022 09:04

Besime Özderici ve Kadir Has Yıkılıyor

Kayseri'de Besime Özderici ve Kadir Has Okulları için yenileme kararı alındı. Gelişmelere göre 2 okulda yıkılacak.

Besime Özderici ve Kadir Has Yıkılıyor

Kayseri, kentsel dönüşüme verdiği önem ve titizliği eğitim alanında da sürdürmek için düğmeye bastı. Edinilen bilgiye göre Alpaslan Mahallesi'nde bulunan Besime Özderici İlköğretim Okulu ve Besime Özderici İmam Hatip Okulu için yenileme kararı çıktı. Aynı karar Kadir Has İlköğretim Okulu içinde geçerli oldu.

ESKİ YAPILARA VEDA:
Yıllara meydan okuyan Besime Özderici İlköğretim Okulu ve Besime Özderici İmamhatip okulu için Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde yapılan incelemeler sonrasında yenileme kararı çıktı. Yapılacak olan yenilemenin eski yapıyı yıkıp yerine yeni ve daha modern bir yapı yapılması olarak kararlaştırıdığı bilgisine ulaşıldı. Besime Özderici'nin yanı sıra Kadir Has İlköğretim Okulu'nun da aynı kararla yıkılacağı bilgisine ulaşıldı.

8 AYDA TESLİM EDİLECEK:
Şubat ayında eğitim-öğretime ara verilmesinin ardından yıkılması ve yerine daha modern bir okul yapılması için harekete geçileceği öğrenilirken, yeni okulun da 8 ayda teslim edileceği blgisine ulaşıldı. 2023-2024 Eğitim ve öğretim yılına hazır hale gelmesi için hummalı bir çalışmanın başlatılacağı okulların, öğrencileri ise farklı okullara dağıtılacak.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz