GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-10-2023 22:47   Güncelleme : 10-10-2023 15:36

Cod adı Zehir

Pınarbaşı, Yahyalı ve Tomarza İlçlerinden geçen Zamantı Irmağı'nda yaşanan balık ölümlerinin sebebi olarak görülen Cod Enerji'nin Kayseri'deki barajlara balık bırakma desteği vermesi tirajı komik bir olay olarak lanse edildi.

Cod adı Zehir

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nden doğan ve Sehyan Nehri havzasını besleyen Zamantı Irmağı'nda tarihinde görülmemiş şekilde yaşanan balık ölümlerinin bir enerji firmasından çıkan atıklardan meydana geldiği iddiaları gözleri o bölgede son dönemin popüler şirketlerinden Cod Enerji'ye çevirdi.

SEBEP COD ENERJİ Mİ?
Pınarbaşı, Yahyalı ve Tomarza ilçelerinden geçen Zamantı Irmağı'nda yaşanan balık ölümleri nedeniyle artan tepkilerin odağında, halk arasında zehir saçan firma olarak lanse edilmeye başlanan Cod Enerji yer alıyor. Yakın bir dönemde faaliyete geçen ve o tarihten itibaren hızla artan balık ölümleri, ilçe halkının tepkisini çekti. Bu tepkilerin ardından ölümlerin sebebi olarak bir anda gözler Pınarbaşı'nda milyonlarca Dolar harcayan Cod Enerji'ye çevrildi. Firmanın gerekli önlemleri almadığı ve yeterince denetlenmediği iddialarının hedefi olan Cod Enerji'nin milyonlarca balığın ölmesine ve bir o kadar balığında zehirlenerek artık hem yenilemez hem de üreyemez hale gelmesine sebep olduğu yönünde söylentiler ayyuka çıktı.

ÖLÜMLERE TEDBİR YOK MU?:
Ölümlerin peşi sıra yapılan araştırmalarda balık ölümlerinin zehirli sıvı ve gübre atıklarında kaynaklandığı bu nedenle de doğal hayata büyük zarar verdiği söylenen balık ölümlerinin sebebi olarak gösterilen Cod Enerji'nin konu hakkında hiç bir savunma ve açıklama yapmaması da halkta büyük tepki uyandırdı. Bu tepkilere karşılık barajlara balık bırakma etkinliği yapan Cod Enerji'nin, tedbir almak yerine farklı bir girişimde bulunması da kamuoyunda trajikomik bir vaka olarak adlandırıldı.

TEPKİLER GİDEREK ARTIYOR:
Pınarbaşı İlçesi
'nde, zehirli sıvı ve gübre atıklarını üretebilecek tek tesisin Cod Enerji'ye ait olduğu yönünde iddiaların Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Pınarbaşı Belediyesi tarafından da karşılık bulmadığı hatta bu konuyla alakalı fabrikada hiç bir incelemede de bulunulmadığı söylentileri de kafalarda soru işareti uyandırdı. Balık ölümleriyle ilgili zan altında kalan Cod Enerji'yle ilgili hiç bir hamlesi olmadığı iddia edilen Tarım İl Müdürlüğü'nün aynı firmanın barajlara balık bırakma etkinliğini kutlaması olaya farkı bir boyut kazandı. Zira, balık bırakma etkinliğinin en büyük destekçilerinden birinin bu duruma sebep olduğu iddia edilen COD Enerji Firması olması sadece Pınarbaşı İlçesi'nde değil Yahyalı ve Tomarza'da da tepki çekti. 

GÖZLER KAYSERİ VALİLİĞİ'NDE:
Olayın bu denli trajikomik olmasına rağmen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün yanı sıra Pınarbaşı Belediyesi'nin ve Kayseri Valiliği'nin de olayla ilgili artık net ve önemli adımlar atma beklentisiyse Pınarbaşı İlçe halkının yanı sıra Tomarza ve Yahyalı'da da karşılık buldu. Herkesin büyük övgüyle ve sevgiyle bağrına bastığı Vali Gökmen Çiçek'in de konuya el atması ilçe halkının en büyük beklentisi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz