GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-05-2023 17:25

Dünya Psikologlar Günü Nedir? Ne Zaman Kutlanır?

İnsan psikolojisi ve ruh sağlığının korunmasında önemli katkıları bulunan psikologlar için, anlamlı sözlerin paylaşıldığı Dünya Psikologlar Günü, her yıl sosyal medya paylaşımlarıyla kutlanıyor.

Dünya Psikologlar Günü Nedir? Ne Zaman Kutlanır?

Peki, Dünya Psikologlar Günü nedir? Ne zaman kutlanır? Dünya Psikologlar günü nedir?

İnsan davranışlarını bilimsel olarak ortaya çıkaran, içerisinde insanı barındıran, davranışların sebeplerini ve günümüzdeki yaşantıya olan etkilerini incelerler. İlk olarak 2008 yılında resmileşen Dünya Psikologlar Günü, her yıl 10 Mayıs günü kutlanır. 10 Mayıs Dünya Psikologlar Günü de bu alanda çalışmalar yapan psikologları hatırlamak için kutlanır.

İlk defa Avrupa'da 10 Mayıs 2008’de kutlanan Psikologlar Günü’nde sözde uzmanların mesleği kötüye kullanımının ortadan kaldırılması, psikologların unvanını muhafaza etme, meslek tanımlarına uygun şartlarda çalışmalarını sağlama, meslekî uygulamalarda etik ilkelere uygun davranılmasını sağlama, psikologların alanda yaşadıkları hak ihlalleri karşısında başvurabilecekleri bir meslek birliğinin varlığı, bu mesleğin ve meslek elemanlarının güvence altına alınmasına yarayacak meslek yasası için bilinçlendirme çalışmaları yapılır.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz