GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 16:43

Dursun Ataş: 9 Ay Sonra İktidarız

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Seçime 9 ay kaldığını ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ''iktidarımıza 9 ay kaldı'' dedi.

Dursun Ataş: 9 Ay Sonra İktidarız

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gazetecilere 9 ay sonra herşeyin değişeceğini belirten Ataş, ''Bizim iktidarımıza 9 ay kaldı'' ifadelerini kulandı.

9 AY SONRA :
Seçime az bir zaman kaldığını ve kalan süre boyunca da çalışacaklarını ifade eden Ataş,''Seçime şu anda 9 ay kaldı. 9 aylık süre içerisinde biz yine vatandaşlarımızın içerisinde olacağız ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeye devam edeceğiz. Bu sorunlara da çözüm üretmeye çalışacağız. Anketler yayınlanıyor ve partimizin geldiği nokta ortada. Herkes görüyor anketleri. Bizim iktidarımıza 9 ay kaldı. Esas söylemek istediğim şu ki; seçime 9 ay gibi bir süre kaldı. Anketleri sizde görüyorsunuz. Onlarda görüyorlar ve bizde görüyoruz. Biz artık iktidara geliyoruz. Ne sivil toplum kurulularına bir baskı yapılacak. Ne STK’ların başkanlarına, yöneticilerine, ne sizlere ve ne de iş adamlarına baskı yapılacak. İnşallah ülke refaha, huzura erecek. İnsanların bölünmediği, parçalanmadığı birbirleriyle kucaklaştığı, hiçbir ayrımın olmadığı bir Kayseri’yi hep birlikte yaşayacağız. 9 ay daha sabırlı olmanızı bekliyorum'' dedi.

KAYSERİ'DE 30 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR:
Kayseri’de 2 yıldır tekli eğitime geçileceğinin sözünün verildiğini ancak inşaatına başlanan okulların tamamlanamamasından ve yüksek sayıda Suriyeli öğrenci olmasından dolayı tekli eğitime geçilemediğini dile getiren Dursun Ataş, ''Kayseri’de tekli öğretim sistemine geçilecekti. İktidar bunun 2 yıldır sözünü veriyor. 70 civarında da okul yapılıyordu. Şu anda bütün okullar durmuş durumda ve bu okulların tamamı şu andaki ekonomik kriz nedeniyle, maliyetlere gelen yüzde 400-500 artışlar nedeniyle müteahhitler bu işlerini bırakmış durumda ve birçoğuyla mahkemelik olmuş durumdalar. Yine bu caminin parasıyla bu okullar bitirilebilirdi. Buna da belediye el atabilirdi. Aldığım bilgilere göre Kayseri’de 30 bin civarında Suriyeli öğrenci olduğundan bahsediliyor ki bu bilgiler doğru. 30 bin Suriyeli bugün Kayseri’de eğitim görmüyor olsaydı. Şu anda tekli sisteme Kayseri geçmiş olacaktı. Bunlar devamlı halktan saklanıyor. Milletin bunlardan bilgisi yok ama her şeye rağmen eğer onlarda eğitim göreceklerse bu 70 adet okulun tamamlanması lazımdı'' ifadelerini kullandı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz