GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2023 14:13

Eczacı Asistanlığı Kursu Başlıyor

Türkiye’de ilk olan ‘Eczacılık Asistanlığı’ kursu başlıyor.

Eczacı Asistanlığı Kursu Başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Eczacı Odası ile iş birliğinde gerçekleştireceği ve Türkiye'de alanında bir ilk olacak 'Eczacı Asistanlığı' Kursu ders vermeye başlayacak. 'Eczacı Asistanlığı' Kursu ilk dersi 4 Şubat 2023 tarihinde KAYMEK Sümer Tesisinde yapılacak tanıtım programı ile faaliyete geçiyor.

Yakın tarihte Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç ve 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Uğur Nuri Akın’ın katılımlarıyla KAYMEK ile Kayseri Eczacı Odası arasında ‘Eczacı Asistanlığı ile Sanat ve Mesleki Kurslar Düzenlemesine İlişkin’ iş birliği protokolü imzalanmıştı. 

‘Eczacı Asistanlığı’ Kursu çerçevesinde uzmanlar tarafından verilecek eğitimlerle eczacıların ihtiyaç duydukları nitelikli eczacı asistanları yetiştirilerek hem sektörün yetişmiş personel ihtiyacı karşılanacak hem de bu alanda kendini geliştirmek ve çalışmak isteyen vatandaşlara istihdam imkânı sunulmuş olacak.

Kayserililerin yoğun ilgi göstermesiyle kayıtların başlaması ile birlikte dakikalar içerisinde tam kapasite dolan kurs 4 Şubat Cumartesi ilk dersini verecek. Eczacıların ihtiyaç duydukları nitelikli Eczacı Asistanları yetiştirecek kursun ilk ders gününde KAYMEK Sümer Tesisi içerisinde tanıtım programı düzenlenecek. Kursun ilk ders gününde ayrıcalıklı bir başlangıç olması adına düzenlenecek olan tanıtım programında kursiyerlere kursun amacıyla ilgili gerekli bilgiler verilecek.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz