GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2024 00:29   Güncelleme : 03-05-2024 00:37

Fier Otel Yıkılacak mı ?

Hakkında otel alanına kaçak yapı yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu öğrenilen FİER Otel için şaşırtan karar Kocasinan Belediyesi'nden çıkmak üzere!

Fier Otel Yıkılacak mı ?

Kayseri'de 2015 yılında yapımına başlanan FİER Otel hakkında ''yıkılıyor'' söylentileri ortaya atılmaya başlandı. Kocasinan Belediyesi tarafından yıkım kararı hakkında karar aşamasında olduğu iddia edilen FİER Otel'in, yaklaşık 500 metre karelik bir alanda çıkma yaptığı ve bu yüzden adli bir sürecin başlatıldığı öğrenildi. Kocasinan Belediyesi tarafından incelemesi devam eden FİER Otel için hazin sonun gelebileceği iddiaları dikkat çekti.

MİLYARLIK CEZA YEDİLER:
Sahibi Fikret Erdal'dan esinlenilerek FİER adını alan otel hakkında şok bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 1 yıl önce proje dışına çıkarak ''Kaçak yapı'' olarak adlandırılan bir çıkma yaparak otel arazisine 500 metre karelik bir düğün salonu inşa ettiği iddia edilen FİER Otel'in, Kocasinan Belediyesi tarafından yıkılabileceği iddiası gündeme geldi. Daha önce ''kaldırın'' uyarılarına rağmen düğün salonu olarak kullanılan alanla ilgili hiç bir tasarrufta bulunmadığı öğrenilen FİER Otel'in, bu yüzden 1 milyar liraya yakın bir ceza yediği iddia edildi. 

CEZALAR, KARDAN ZARAR:
Kocasinan Belediyesi'nce kaçak yapıdan ötürü tam 800 BİN TL ceza yediği öğrenilen FİER Otel'in buna rağmen yıkımı gerçekleştirilmeyen düğün salonunun sadece 1 gecelik gelirinin 400 ila 750 bin lira arasında olduğu söylentileri dilden dile yayılmaya başlandı. Yediği cezalar için halk arasında ''kardan zarar ediyor'' söylentileri çıkan FİER'in izinsiz ve belediyelerden projesini onaylattıramadığı FİER Otel için hem Kayseri Adliyesi'nde devam eden bir mahkemenin olduğu, hem de Kocasinan Belediyesi'nin 'yıkım kararı'' hakkında incelemeler yaptığı bilgisine ulaşıldı.

KARAR ONAYLANIRSA:
Kocasinan Belediyesi'nin alacağı karara göre yıkım işlemi başlatılacak olan FİER Otel'in düğün salonunun otelin otoparkına yapıldığı ve bunun da yönetmeliğe aykırı olduğu iddiası da Kayseri kamuoyunda kulaktan kulağa yayılan konular arasında yer alıyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz