GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-08-2023 12:13   Güncelleme : 18-08-2023 13:14

Mustafa Yalçın'dan Devlet Bahçeli Hamlesi

Talas Belediyesi’nde ‘Devlet Bahçeli’ krizi devam ediyor. İlçede yapılacak olan Millet Bahçesi’nin temel atma töreni krizin derinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Mustafa Yalçın'dan Devlet Bahçeli Hamlesi

Talas’ta yaşanan ‘Devlet Bahçeli’ gerginliğinin yerel seçimler öncesi daha büyük sorunların işaret fişeği olduğu iddiaları ayyuka çıktı. Belediye Meclisi kararı ile Devlet Bahçeli Millet Bahçesi ismi verilmesine rağmen Talas Belediyesi temel atma davetiyesinde Devlet Bahçeli ismine yer vermezken sadece Talas Millet Bahçesi ibaresini kullanması dikkat çekti.

MECLİS KARAR VERDİ:
Talas Belediyesi ilçeye millet bahçesi kazandırmak için harekete geçerek Talas ilçe sınırlarında bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan devralınan alanda çalışmalara başladı. Bu süreçte yapılan eserin isminin ne olacağı konusu belediye meclisine taşındı. 2022 yılının Ocak ayı Talas Belediye Meclisi’nde görüşülen konu için 13 AK Partili ve 7 MHP’li üye Devlet Bahçeli isminin verilmesini istedi. Buna karşılık 6 İYİ Partili ve 5 CHP’li üye ise Atatürk isminin verilmesini istedi. Yapılan oylama sonucu Devlet Bahçeli ismi çoğunluk ile kabul edildi.

MECLİS KARARINA RAĞMEN:
Meclis kararına rağmen Talas Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılacağı temel atma töreni için yapılan davetiyelerde Devlet Bahçeli ismi kullanılmadı. Bakan Mehmet Özhaseki’nin katılmasının kesinleşmesinden önce hazırlanan davetiyede kullanılan davetiyede yer alan Devlet Bahçeli isminin, temel atmanın bakanın programına eklenmesinden sonra çıkarılması ise şaşkınlıkla karşılandı. MHP kanadından olayla ilgili sosyal medyada ciddi eleştiriler gelse de resmi olarak bir açıklama yapılmadı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde kulislerde konuşulan “Talas’a  MHP’li aday konulacak” senaryoları ise bu gelişmenin ışığında yeniden değerlendirileceğe benziyor. Talas Belediye Meclisi’nde iki parti meclis üyelerinin uyumlu bir şekilde çalıştıkları dile getirilse de başkanlık konusunda AK Parti’nin kararlı olduğu son olayla bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz