SİYASET
Giriş Tarihi : 04-08-2023 13:27   Güncelleme : 04-08-2023 14:37

Öksüt Madencilik'te Kirli Pazarlık

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Öksüt Madencilik üzerinden kirli pazarlığın döndüğünü ima ederek sert bir açıklamada bulundu.

Öksüt Madencilik'te Kirli Pazarlık

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Develi ilçesi sınırlarında bulunan Öksüt Madenciliğin halk sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini ifade ederek, "Kapatılmalı" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Develi ilçesi sınırlarında bulunan Öksüt Madencilik'e ruhsat verilmesi ile ilgili şikayetini ve endişesini dile getirdi. Develi'ne yaşanan bazı sağlık sorunlarından Öksüt Madenciliğin mesul olduğunu da dile getiren CHP İl Başkanı Keskin, bu yüzden bu madenin kapatılması gerektiğini vurguladı.

Feyzullah Keskin, "İnsan sağlığını bozacak çalışmaların karşısında olunmalı. Öksüt madencilikte ciddi sıkıntılar var. Civa zehirlenmesine maruz kalan vatandaşlarımızın sayısının artmaması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öksüt Madenciliğin, insan sağlığına zarar veren- kurumdan çıkmasını sağlamak adına girişimlerimiz devam edecek" dedi.

CHP İl Başkanı Keskin, insanların "ekonomik destek" kelimeleri ile halkın tepkilerini sindirmeyle çalıştıklarını, ancak zamanla insan sağlığına zarar vermelerin çoğaldığını ifade ederek, "Öksüt madencilik kapatılmalı" cümlesi kurdu.

Feyzullah Keskin, yaptığı bu açıklamanın Kayseri'nin üst bürokratlarında, siyasetçilerinde rahatsızlık ortaya çıktığını söyleyerek, "Ben bu açıklamayı yaptıktan sonra her nedense şehrin üst bürokratları, siyasetçileri ve bazı kurumlarda rahatsızlık ortaya çıktı. Anlam veremiyorum. İnsan sağlığı korunsun derken, zehirlenmelerine karşı çare bulması gereken kurumların yan yana gelerek rahatsızlıklarını ifade etmeleri şaşırttı. İnsanın aklına soru işareti geliyor. Acaba bürokrat, siyasetçi, kurum arasında kimsenin bilmediği bir şeyler mi dönüyor? Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım ve müsaade etmeyeceğim" diye tepki gösterdi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz