SİYASET
Giriş Tarihi : 23-08-2022 17:14   Güncelleme : 23-08-2022 17:24

Özhaseki Çetin Arık'ı Dava Etti

Çetin Arık ile Mehmet Özhaseki arasındaki tartışma yargıya taşındı. Özhaseki, CHP Milletvekili Arık'ı dava etti.

Özhaseki Çetin Arık'ı Dava Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki arasındaki gerginlik mahkemeye taşındı. 

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI:
CHP Kayseri Milletvekili Arık’ın ''Sen trollüğü bırak da gerçekleri açıkla.  Sen önce 15 trilyona yaptırdığını söylediğin ama Sayıştay’ın 2018 yılından beri bulamadığı köprüyü anlat. Bu dünyada yaptıklarının hesabını veremezsin. Bari ahiretini kurtar'' ifadelerine karşılık, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Avukatı Mehmet Savruk, tazminat davası açtıklarını ayrıca diğer iddiaları hakkında da davalar açacaklarını söyledi. 

ÖZHASEKİ KASITLI HEDEF ALINDI:
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın kasıtlı olarak müvekkili Mehmet Özhaseki’yi hedef aldığını vurgulayarak, konuyu yargıya taşıdıklarını söyleyen Savruk, ''CHP Kayseri Milletvekili, müvekkilimin kişilik haklarına ölçüsüz ve gerçek dışı ithamlarda bulunmuştur. CHP Milletvekilinin ve mensubu olduğu siyasi partinin amacı periyodik aralıklarla ve sistematik bir şekilde kamuoyunda bir algı yönetimi yaratmaktır'' dedi.

DAVALAR DEVAM EDECEK:
Çetin Arık’ın iftirada bulunduğunu ve yalan söylediğini belirten Mehmet Özhaseki’nin Avukatı Mehmet Savruk, ortada yapılıp da hesabı verilmeyen bir köprü olmadığı gibi, bu yönde oluşturulmuş Sayıştay raporunun da bulunmadığını dile getirdi. ''Takdir edilmelidir ki, hiçbir bilgiye dayanmadan asılsız sözleri yaymak, yalan ve iftiraları gerçekmiş gibi kamuoyuna sunmak bir insanlık suçudur. İnsanlığa ihanettir. CHP Kayseri milletvekili hakkında Kayseri Asliye Hukuk Mahkemesinde manevi tazminat davası ikame edilmiştir. Vekilin diğer iddiaları ile ilgili ayrıca davalar ikame edilecektir'' ifadelerini kullanan Savruk, diğer iddiaları hakkında da davalar açacaklarını söyledi. 
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz