GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2023 23:45

Palancıoğlu Sınıfta Kaldı

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun deprem bölgesine yardım için Mobil Mescit göndermesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Palancıoğlu Sınıfta Kaldı

Türkiye'nin 10 farklı ilinde yaşanan deprem felaketi için dünyanın dört bir yanından yardım gelirken, Melikgazi Belediyesi'nin yardım için Mobil Mescit göndermesi sosyal medyadan büyük eleştiri aldı. Başkan Palancıoğlu, Twitter üzerinden konuyla ilgili tanınmış kişilere açıklamalar yaparak, yardımın amacını anlatmaya çalıştı.

MOBİL MESCİT TARTIŞMASI:
Türkiye'nin hafta başından beri büyük sınav verdiği deprem felaketiyle ilgili, tüm vatandaşlar yardım için seferber oldu. Giyecek ve yiyecek konusunda yardım çığlıklarının atıldığı 10 deprem bölgesine adeta erzak akını başlarken Melikgazi Belediyesi'nin afet bölgesine Mobil Mescit göndermesi tepki çekti. Bir çok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilen durum hakkında açıklana yapmak zorunda kalan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, konuyu kendince haklı göstermek isterken alay konusu da oldu. Deprem bölgesinde kimsenin Mobil Mescit ihtiyacı olmayacağını savunan yüzlerce Twitter kullanıcısı, yapılanın anlamsız olduğunu savunduğu görüldü.

PALANCIOĞLU TEK TEK CEVAP VERDİ:
Prof. Dr. Bengü Başer'in de içlerinde bulunduğu eleştirilere kayıtsız kalamayan Başkan Palancıoğlu, açıklama yapmaya çalışsa da, bu tutum karşısında bir çok vatandaş Melikgazi Belediyesi'ni eleştirdi. Prof. Dr. Bengü Başer'in, ''Sürekli deprem bölgesinde evleri yıkılanlarla temas halindeyiz; mobil mescit isteyen kimse olmadı. Yemek, içme suyu, ısıtıcı, uykuda yakalandıkları için kıyafete ve aracı olanların da benzine ihtiyaçları var'' açıklaması ve Melikgazi Belediyesi'ne ait Mobil Mescit paylaşımının altına yorum yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, ''Merhaba Bengi Hanım, elimizde hazır olan ve mescid olarak gerektiğinde kullandığımız konteynerı barınma, koordinasyon ve diğer gerekli hizmetlerde kullanılması için deprem bölgesine gönderdik. Selamlar'' ifadesiyle konuyu kendince açıklama çalıştı.

MELİKGAZ BELEDİYESİ'NE SERT ELEŞTİRİ:
Sadece Prof. Dr. Bengü Başer değil, bir çok ünlü ve çok sayıda takipçisi bulunan Twitter kullanıcısı da durumu eleştiren paylaşımlar yaparak hem Melikgazi Belediyesi'ni hem de Başkan Mustafa Palancıoğlu'nu sert şekilde eleştirdi. Eleştirel paylaşımın altına yüzlerce yorum yapılması ise Kayseri Melikgazi Belediyesi'ni, Türkiye'nin depremle mücadele verdiği şu günde sınıfta bıraktı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz