SAĞLIK
Giriş Tarihi : 21-12-2022 00:08   Güncelleme : 21-12-2022 00:08

Tüp Bebek Doktoru Hümeyra Öztürk'ten Şaşırtan İtiraf ''Şizofreni Değilim Ama''

İnstagram'da yapılan yorumlara cevap veren Tüm Bebek Uzmanı Op. Dr. Hümeyra Öztürk, kendisine yöneltilen bir ithama yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

Tüp Bebek Doktoru Hümeyra Öztürk'ten Şaşırtan İtiraf ''Şizofreni Değilim Ama''

Kayseri'de tüp bebek alanında özel bir hastane de çalışmalar yürüten Op. Dr. Hümeyra Öztürk, sosyal medya platformu İnstagram üzerinden kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevapla herkesi şok etti. Tüp Bebek Operatörü Hümeyra Öztürk, içtenlikle verdiği cevapta, ''Şizofreni değilim. Duygu durum bozukluğum var'' dedi.

ŞAŞIRTAN İTİRAF:
Sosyal medyada bir paylaşım sayfasında ''Tüp Bebek'' ile ilgili paylaşımların altına tek tek yorum yazan  Op. Dr. Hümeyra Öztürk,  ''Sağlık Sicilinde Şizofren tanısı olan H.... isimli kadın doğum ve tüp bebek hekimi doktor anksiyete bozukluğu olarak sürekli ilaç kullandığı bunların reçete kayıtlarına kadar var olduğu'' ifadelerine verdiği cevap itiraf niteliğinde oldu. Tüp Bebek Doktoru Öztürk'ün bu sert yoruma karşılık verdiği cevaptaki sözleri itiraf olarak düşünüldü. Kendi hakkında olduğuna inandığı ifadelere cevap olarak konuşan Op. Dr. Hümeyra Öztürk, ''Evet. Aksiyete bozukluğum var sayenizde... Şizofren değil, yanlış biliyorsun'' şeklinde konuştu.

YORUMLARDA TARTIŞTI:
İnstagram paylaşım sayfasının postunun altına yapılan yorumların nerdeyse tamamına tek tek cevap veren  Op. Dr. Hümeyra Öztürk, uzun bir sür bu tartışmaları sürdürdükten sonra, yorumlarının bir çoğunu sildi. Bu durum sonrasında yine bazı yorumcular ''HÜMEYRA ÖZTÜRK tüm yorumlarını silmiş. Kadının dediği gibi tam bir duygu durum bozukluğu olmuş'' ifadelerine neden oldu.

ANKSİYETE NEDİR?
Anksiyete bir diğer adıyla kaygı bozukluğu, psikolojik bir rahatsızlıktır. Günlük hayatta ara sıra anksiyete yaşamak olağandır. Zaman içerisinde karşı karşıya kalınan olaylardan ötürü endişelenebilir ya da gelecek ile ilgili maddi-manevi anlamda kaygılar yaratabilir.

ANKSİYETE İNSANA NELER YAPAR?
Anksiyete bozukluğu olan insanlar için stres, panik ve endişe gibi duygular daha uzun sürer, daha aşırı ve kontrol etmek çok daha zordur. Semptomlar arasında huzursuz veya heyecanlı hissetmek, panik atak, konsantrasyon veya uyku sorunu, terleme, nefes darlığı, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı da olabilir.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz