GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2024 22:28

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Hakkında Akıl Almaz İddialar !

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün imar izni olmayan tarım alanını kullanarak kendine kaçak ev yaptırdığı, ayrıca evinin yanındaki mezarlık arazisini de keyfi olarak çevirttirerek sadece torunlarına özel çocuk parkı yaptırdığı iddialarını haber merkezimize ihbarda bulunan bir okuyucumuz, bununla da kalmadı. İddialarını sıraladı da sıraladı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Hakkında Akıl Almaz İddialar !

Kayseri'nin son dönemlerde en iddialı haberlerine imza atan TRKayseri.com'un haber merkezine gelen, ihbar niteliğindeki iddialar, gözlerin Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'e çevrilmesine neden oldu. İddialarını belgeleriyle doğrulamaya çalışan ihbarcıya göre, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün, yaptıkları bir elin parmaklarını geçiyor. İşte o iddialardan sadece ilk 2'si..

TARIM ARAZİSİNE KAÇAK EV:
Yahyalı'da 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart seçimlerinde 3. dönem için yeniden adaylığını açıklayan Esat Öztürk'ün oturduğu müstakil evin kaçak olduğu iddia edildi. Haber merkezimize gelen bir mailde iddialarını belgeleriyle de doğrulama çabasına giren bir ihbarcı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün imar izni olmayan tarım alanına kaçak bir müstakil ev yaptığını söyledi. Kaçak yapının yapıldığı evin hem adresini hem de imardaki durumunu gösteren bir belgeyi de delil olarak sunan ihbarcıya göre başkanın tek vukuatı da bu değil. İhbarında, ''Gariban bir köylünün dağdaki ahırını kaçak diye yıktırmaya çalışan ve garip çobanın kendisini yakmasına ve ölümüne sebep olan Esat Öztürk kendisi, hiçbir şekilde imar izni olmayan tarım alanına kaçak müstakil ev yaptırmıştır'' dedi. Yapılan yerin konumu da veren ihbarcı ''Yahyalı ilçesi Fetullah Mahallesi 570 Ada 1 Parsel'' adresinin kontrol edilmesini istedi.


KENDİ EVİNE ÖZEL ÇOCUK PARKI:
Başkan Esat Öztürk'ün bu eve özel bir çocuk park alanı ve bu eve özel yol yaptırdığını da iddia eden ihbarcı, bu yapım işlerini de tamamen belediyenin yaptığını dile getirdi. Belediyenin imkanlarıyla yapılan parkın da yasal olmadığını söyleyen ihbarcı, bu alanında konumunun bulunduğu bir görseli haber merkezimize sundu. Tüm bunların teyidinin yapılabileceğini söyleyen ve ''Dilerseniz belirtilen parsele gidip çekim de yapabilirsiniz. Ve kendisine, garibanı öldüren katile, bir belediye başkanının kaçak bir ev nasıl yaptırabildiğini ve kendisine özel parkı sorabilirsiniz'' ifadelerini kullanan ihbarcının iddiaları bunula da bitmedi.


BU PARK MEZARLIK ALANI:
Esat Öztürk'ün kendi evine özel olarak yaptırılan çocuk parkının mezarlık alanı olarak geçtiğini de iddia eden ihbarcı, yine iddiasını görsellerle destekleyerek her bir söyleminin kontrol edilmesini istedi. Yapılacak olan kontrollerle birlikte iddialarının gerçekliğinin gözler önüne serileceğini de savunan ihbarcı, ''Kendisine özel çocuk parkı yaptırdığı alan tapuda mezarlık olarak geçiyormuş yeni fark ettim. Diriye saygısı olmayanın ölüye saygısı olamazdı zaten... Fetullah Mahallesi 569 Ada 1 Parseldeki eski mezarlık yerini çocuk parkı yaptığı gibi aynı mezarlıktan kendi evine özel de yol açtırdı'' ifadeleri de dikkat çekti.

EVİNE ÖZEL ÇEŞME VE ANONS SİSTEMİ:
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk
'ün ''İmar izni olmayan tarım alanına kaçak yapı'' olarak ifade ettiği evine özel bir anons sistemi çektirdiğini de ifade eden ihbarcı, bu tirajı komik durumun yanı sıra çocuk parkına da özel olarak bir çeşme çektirdiğini ve tüm bunları da belediyenin imkanlarını kullanarak yaptırdığını ifade etti. Yaptığı ihbarda, ''Daha da vahim durum şu ki Belediyeye sadece kendisinin evine özel çocuk parkı yaptırdı.  bu parka özel çeşme çektirdi, kendi evine özel anons sistemi vs kurdurdu'' iddialarına yer verirken ''Konuyla ilgili bir vatandaş videosunu da çekmiş. Videoda başkanın kaçak evi ve eve özel çocuk parkı falan gayet net gözükmektedir. Dilerseniz belirtilen parsele gidip çekim de yapabilirsiniz'' ifadeleri kan dondurdu.

ESAT ÖZTÜRK CEVAP VERECEK Mİ?:
Başkan Öztürk'ün yaptıklarıyla ilgili iddialar sadece bunlarla da bitmiyor. Bir yazı dizisi olarak siz okuyucularımızla paylaşacağımız diğer iddialarda yine belge ve bilgiye dayalı olarak www.TRKayseri.com adresinde yer alacak. Tüm iddiaları aynı gün ve aynı haberde vererek, birinin diğerinin gölgesinde kalmamasını uygun gören haber merkezimiz siz değerli okuyucularımızın da bizlere olan ilgisine teşekkür eder, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ten öncelikle bu iddiaların sonrada diğer yayınlayacağımız iddiaların cevaplarını verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz