SİYASET
Giriş Tarihi : 20-10-2023 08:18

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Hakkında Şok Gerçek

Kayseri'de bir siyasetçinin ''Dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı iddiası'' gerçek çıktı. Olayın kahramanının ise Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'nin Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç olduğu öğrenildi.

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Hakkında Şok Gerçek

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına aldığı siyasetçinin Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı olduğu ortaya çıktı. 

O İSİM TURAÇ ÇIKTI:
Kayseri'de bir siyasetçinin dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı yönündeki iddiaların gerçek olduğu ortaya çıktı. 2022 Yılının Aralık ayında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince yapılan bir operasyonda, kurdukları medikal firmalar üzerinden vatandaşların güvenini kazandıktan sonra kar vaadiyle yüksek miktarlarda para alıp geri ödemeyen 2'si kadın 4 kişiden birinin Yeniden Refah Partisi'nin Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç olduğu öğrenildi.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR:
2023 genel seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek veren ve birlikte hareket eden partilerinden olan Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi seçmenleri, şok bir gelişmeyle sarsıldı. Kayseri il başkanlığında yapılan görev değişiminin ardından göreve gelen Abdullah Turaç'ın, kurmuş oldukları medikal firmaları üzerinden irtibat kurdukları şahıslara yaptıkları ticari faaliyet çerçevesinde para kazanma ve yüksek kar vaatlerinde bulunduğunu, ilk başlarda güven kazanma adına cüzi miktarda kar payı adı altında para ödemesi yaptıklarını, kişilerin güvenini kazandıktan sonra yüklü miktarda aldıkları paraları ödemeyerek şahısları mağdur ettiklerini gerekçesiyle göz altına alındığı ortaya çıktı. Abdullah Turaç dahil 4 kişinin Adana ve Kayseri'de yapılan şafak operasyonu ile gözaltına alındığı ve mahkemeye çıkartıldığı öğrenildi. Tutuksuz yargılanma kararıyla serbest bırakılan Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayı doğrularken kendisinin masum olduğunu belirtti. Bir kefillik sonucu olaya adının karıştığını söyleyen Turaç, il başkanlığı sürecinde genel merkeze bu konudan söz ettiğini ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın da konudan haberdar olduğunu ifade etti.

GENEL BAŞAKN YARDIMCILARI KAYSERİ'YE GELİYOR:
Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin lokomotifi olduğu Cumhur İttifakı'na son seçimlerde dahil olan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılarından Cemil Çolak ve Selçuk Geyveli'nin İl Divanı için 22 Ekim Pazar günü Kayseri'ye geleceği öğrenildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz