SİYASET
Giriş Tarihi : 13-09-2023 01:34   Güncelleme : 13-09-2023 01:33

Yılmaz Olmadı Yener'i Verelim

Belediye başkanlığı için geçen dönem adı geçen Yılmaz Büyüknalbant'ın veto yemesinin ardından oğlu Yener Büyüknalbant'ı AK Parti saflarından siyasete hazırladığı iddiası ortaya atıldı.

Yılmaz Olmadı Yener'i Verelim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için adı geçen Kayseri İncesu OSB ve Serbest Bölge Başkanvekili Yılmaz Büyüknalbant’ın, FETÖ okulunda bir dönem eğitim alan oğlu Yener Büyüknalbant'ı siyasete ısındırdığı söylentileri Kayseri kulislerinde yer almaya başladı.

ABD'DE OKUDU AKP'YE GİRMEK İSTİYOR:
Kısa bir süre önce sanayicilerin genel kurul toplantısında yaşanan sert tartışmalara ''Bırakın birbirlerini yesinler'' sözleriyle damga vuran Yılmaz Büyüknalbant'ın siyasi manevra yaparak FETÖ lisesinde okuyan oğlu Yener'i AK Parti saflarına kanalize etmek için çabaladığı iddia edildi. Kılıçaslan Lisesi'nin ardından eğitim için ABD'ye giden ve o dönem hakkında ''Fethullah Hoca Efendi'nin himayesinde eğitim alıyor'' şeklinde söylentiler çıkan Yener Büyüknalbant’ın merkez bir ilçe belediyesinde başkan yardımcısı olarak görev alma arzusuyla AK Parti adına çalışmalar yaptığı siyasi kulislerde konuşulur oldu.

DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜN:
Bir döneme damga vuran Oylum Bisküvileri'nin gerileme döneminin son bulmasında geçmişten bu güne Yılmaz Büyüknalbant'ın STK'larda etkin rol almasının büyük önem taşıdığı yorumlarının ardından şimdilerde Getir markasının Kayseri'de bir parçası olan Büyüknalbant ailesi siyaset için kolları sıvadı. Baba Yılmaz Büyüknalbant'ın MHP'den istediğini alamamasının ardından oğlu Yener Büyüknalbant'ı, AK Parti'den siyasete ısındırma eğiliminde olduğu fısıltı gazetelerinde manşetleri süslüyor. Kısa bir süre öncesine kadar iktidara karşı yaptığı iddia edilen yorumlar ve eleştirilerle AK Parti'nin en büyük karşıtlarından gibi gözüken Büyüknalbant Ailesi'nin 28. Dönem seçimlerinin ardından bir anda iktidar yanlısı olarak gözükmek istediği bunun sebebinin ise küçük Büyüknalbant'ın AK Parti iktidarında yer alma isteği olarak söylentileri çıktı. Bu söylentilere en dikkat çekici yorumsa, ''Büyüknalbant'lar dün dündür, bugün bugün diyorlar'' oldu.

''OKUL ARKADAŞI FİRAR, YENER SERBEST'' İDDİASI:
Öte yandan Yener Büyüknalbant'ın liseye, FETÖ iltisaklı Kılıçaslan Lisesi'nde okuuğu ardından aynı eğitim kurumunun desteğiyle Amerika'ya giderek Fethullah Gülen'e yakın bir cenahta eğitimini tamamladığı hatta ABD'de aynı okulda okuyan ve bir dönem FETÖ'den göz altına alınan Topçuhasanoğlu ailesinden akrabası Ömer Topçuhasanoğlu ile birlikte olduğu iddia ediliyor.

Kimi kesimlere göre Yener Büyüknalbant ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in birlikte çektirdikleri fotoğraflar olduğu ve 15 Temmuz sonrası bu fotoğrafları imha ettiği bile kamuoyunda bir dönem geniş yankı bulmuş, ancak bu söylentiler iddiadan öteye geçememişti..

HABER: Yavuz YIKILMAZ

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz