google-site-verification=PcyAguhrtB6EPXslR6xCxsQQMCNwD6e-DEYqGUVcP08

Önder Narin'e Uygur Türklerinden Sert Uyarı

Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin çocukları için verilen yemeğe katılan Önder Narin'in, bu organizasyonu siyasi bir seçim propagandası haline getirdiğini savunan Kayseri'deki Uygur Türkleri'nden sert tepki geldi.

SİYASET - 20-03-2024 22:37

Önder Narin'e Uygur Türklerinden Sert Uyarı

Yeniden Refah Partisi Kocasinan Belediyesi Başkan Adayı Önder Narin'in önceki gün Uygur Türkleri ile iftarda buluşmasının ardından verdiği poz büyük tepki çekti. Siyasi bir malzeme olmadıklarını ifade eden Kayseri'de yaşayan Uygur Türkleri, çocuklarla poz verip bunu da seçim çalışması olarak lanse eden Önder Narin'e tepki göstererek, sert çıktı.
Yeniden Refah Partisi Kocasinan  Başkan adayı Önder Narin'in, Doğu Türkistanlı çocuklar için verilen iftara katılarak buradan siyasi mesaj vermesi Uygur Türkleri'nden tepki çekti. Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri üzerinden siyaset yapmaya çalışan Önder Narin'in paylaşımına gelen tepkiler dinmedi. Siyasi bir oluşumdan uzak olan ve iftarda buluşan Uygur Türkü çocukları malzeme olarak kullanan Önder Narin'e sert çıktılar. Seçim çalışmaları ve siyaset sahnesine çıkmadan önce Doğu Türkistan'ı ağzına almayan Narin'in Uygur çocuklar için verilen iftara katılarak buradan siyasi çıkar elde etmeye çalıştığını iddia eden ve tepki gösteren Doğu Türkistanlılar "Önder çek elini Uygurların üzerinden.." sözleri ile tepkilerini ortaya koydu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özel'e Çattı!

Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özel'e Çattı!

25-04-2024 - SİYASET

Baki Coşkun, il başkanlığına döndü

Baki Coşkun, il başkanlığına döndü

16-04-2024 - SİYASET