GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-02-2024 12:00   Güncelleme : 22-02-2024 13:08

Kayseri'de Öksüt Maden'e Baskın !

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bulunan Öksüt Madencilik Şirketi'ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince Baskın düzenlendi.

Kayseri'de Öksüt Maden'e Baskın !

Erzincan'da yaşanan facianın ardından tüm Türkiye'de kırmızı alarma geçen yetkililer Kayseri'de bulunan ve Kanada merkezli Centerra Gold şirketinin kuruluşu olan Öksüt Maden'e baskın düzenledi.

GÖZLER ÖKSÜT'E ÇEVRİLDİ:
Kayseri'de 71 işçinin civa sızıntısı ve siyanürden etkilenmesi nedeniyle durdurulma kararı alınan Öksüt Madencilk şirketinin 2023 yılında yeniden faaliyet geçmesinin ardından, peş peşe ortaya atılan iddialar ve bilir kişi raporlarında yer alan skandallardan sonra gözler bu işletmeye çevrildi. Erzincan'da yaşanan faciayla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na bağlı ekiplerin Türkiye genelinde adeta kırmızı alarm vermesinin ardından Kayseri'de de Öksüt Maden mercek altına alındı. 

BASKIN YAPILDI:
Geçtiğimiz gün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince baskın düzenlenen ve denetlenen Öksüt Maden mercek altına alındı. Geçmişiyle yeterince mimli olan Öksüt Maden'de gün yapılan denetimlerde gerek yığın linçler kontrol edilirken, civa ve siyanür kontrolleri de yapıldı. Şirket yetkilerinden raporların istendiği ve incelemenin başatıldığı öğrenilirken Öksüt Madencilik yetkililerinin bu durumla ilgili rahatsız oldukları da gelen bilgiler arasında..

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz